Održan Prvi memorijalni turnir Boriša Mirić

0

U Palama je danas završen Prvi međunarodni memorijalni turnir u čast bivšeg fudbalera Romanije Boriše Mirića. Na turniru je nastupilo sedam ekipa raspoređenih u dvije grupe, a počasni udarac na finalnoj utakmici je izveo bratić pokojnog Boriše, koji je na poklon dobio fudbalsku loptu.

Na turniru su nastupili: ŠN Jang Bojs Sarajevo i FK Sarajevo, FK Borac Banja Luka, FK Vojvodina Novi Sad, FK Radnik Bijeljina, FK Romanija/Piksi i ŠF Piksi 01. Rezultat na turniru je bio u drugom planu, iza dobrog druženja i zbližavanja ekipa koji su veliki sportski prijatelji. U finalnoj utakmici FK Romanija/Piksi je savladala talentovanu ekipu Radnika, trenera Srđana Sušića, bivšeg saigrača Boriše Mirića sa 4:1.

U takmičarskom dijelu su postignuti sljedeći rezultati:

Piksi 01 – Vojvodina 0:1
Borac – Jang Bojs 0:3
Romanija/Piksi – Vojvodina 6:0
Sarajevo – Piksi 01 6:0
Radnik – Jang Bojs 5:1
Romanija/Piksi – Sarajevo 3:0
Radnik – Borac 1:0
Sarajevo – Vojvodina 3:1

5. i 6. mjesto
Vojvodina – Jang Bojs 0:1

3. i 4. mjesto
Sarajevo – Borac 0:4

1. i 2. mjesto
Romanija/Piksi – Radnik 4:1

Nagrade najboljim igračima i ekipama su uručili predsjednik SO Pale Siniša Lasica, direktor Kulturno sportskog centra Pale Gordana Samardžija i fudbaler Radničkog i Kragujevca, naš Paljanin, Aleksandar Kosorić.

Bila je ovo lijepa prilika da se sjetimo sjajnog igrača Romanije i još boljeg čovjeka Boriše Mirića.

Turnir je održan u organizaciji ŠF Piksi i FK Romanija, a organizaciju su pomogli Kulturno sportski centar Pale, opština Pale i Kafe Bari.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/memorijal_borisa_miric/] width=[54] height=[54] title=[Prvi memorijalni turnir Boriša Mirić] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[100]}
Facebook galerija

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare