Održan novogodišnji koncert studenata Muzičke akademije

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras je održan 18. novogodišnji koncert studenata Muzičke akademije Univerziteta u ovom gradu. Dekan Muzičke akademije Zoran Rakić rekao je da se studenti predstavljaju svojim radom i interpretacijama djela koje su radili tokom ovog semestra.

„Obraćamo se građanima Istočnog Sarajeva priređujući im ovaj mali poklon pred Novu godinu. Ovo je bila uspješna godina za Muzičku akademiju, nadam se da stručna i šira javnost mogu da to prosude. Imali smo dosta aktivnosti koja govore o našim rezultatima i izuzetno bogatu međunarodnu saradnju u vezi sa festivalima, takmičenjima, konferencijama i koncertima“, rekao je Rakić novinarima.

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu večeras su izvodili djela poznatih kompozitora: Isaka Albeniza, Franka Anđelisa, Johana Sebastijana Baha, Petra Iliča Čajkovskog, Federika Šopena, Dmitrija Šostakovića, Sergeja Rahmanjinova, te Dražana Kosorića.

Tokom koncerta nastupio je Orkestar harmonika Muzičke akademije, solisti na gitari, klaviru, flauti, Mješoviti hor Muzičke akademije, te klavirski duo i trio u sastavu: flauta, violina i klavir.

Rakić je najavio da Muzička akademija priprema naredni festival harmonike „Akordeon art“.

„Sudeći po odzivu kolega, stručne javnosti i učesnika, festival će biti najmasovniji ove godine. Očekujemo prijatna iznenađenja u posljednjoj sedmici aprila i maja, takođe postoje planovi za sadržaj sljedeće naučne konferencije, za godišnji koncert, a studenti se spremaju intezivno i za svjetsko takmičenje u harmonici“, istakao je Rakić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare