Na manifestaciji „Noćni market – Olimpijada 84“ na gradskoj pijaci Pale večeras su osim domaćih proizvoda i turističke usluge promovisani Evropski omladinski olimpijski festival, kao i Festival „Egzit 84“ koji će od 15. do 18. marta biti održan na Jahorini.

Direktor Gradske pijace Pavle Lonco rekao je novinarima da je ovo treći noćni market koji se organizuje u čast Olimpijade, koja je 1984. godine održana u Sarajevu.

„U tom duhu napravili smo promociju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/, promociju turizma, sportske opreme kao i promociju domaćih proizvoda“, istakao je Lonco.

Prema njegovim riječima, broj posjetilaca u odnosu na prošli market se povećao, što pokazuje da ovaj događaj polako prelazi u tradiciju.

On je rekao da na marketu izlaže i veliki broj izlagača sa područja Sarajevsko-romanijske regije predstavljajući svoju ponudu – mliječne proizvode, ručno pravljeni nakiti, meleme, voće i povrće.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić naveo je da je „Noćni market – Olimpijada 84“ značajna manifestacija, te da je sve u duhu zime i zimskog turizma.

On je dodao da je ovo i jedinstvena prilika za promociju opštinu Pale, Grad Istočno Sarajevo kao i samu Jahorinu.

Asistent za volontere u EJOF-u Nela Cikotić rekla je da je bitno na ovakvim događajima promovisati omladinski olimpijski festival, dodajući da će ta manifestacija spojiti mlade i dokazati da neke stvari mogu ostaviti iza sebe, a da dva grada mogu da funkcionišu zajedno radi istog interesa.

Benjamin Bajramović ispred organizacije Festivala „Egzit 84“ izrazio je zadovoljstvo što su na noćnom marketu dobili priliku da promovišu festival.

„Prvi put se festival organizuje u BiH i interesovanje je veliko. Izuzetno smo zadovoljni prodajom karata. Zainteresovani su sada mogli da kupe karte za sva četiri dana festivala, ali i za svaki dan pojedinačno po cijeni od 25 KM“, rekao je Bajramović.

Organizator „Noćnog marketa – Olimpijada 84“ je Gradska pijaca Pale, zajedno sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo i Olimpijskim centrom „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare