Održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

0

Učenici Osnovne muzičke škole sa Pala, sa odsjeka za klavir, gitaru, harmoniku, violinu i solo pjevanje, održali su u petak u Kulturnom centru koncert pod nazivom „Kroz generacije“, u organizaciji Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale.

Rukovodilac Područnog odjeljenja Osnovne muzičke škole Pale Vladimir Jakić rekao je novinarima da šesti put organizuju ovakav koncert i da su nastupali učenici od prvog do šestog razreda, bivši učenici, učenici koji su u srednjoj školi, pa i profesori Muzičke akademije.

On je naveo da je reportoar, osim klasične, obuhvatao i zabavnu i duhovnu muziku, te da su kao gosti nastupali vrtić „Cvrčak“ i Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale Goran Šinik istakao je da tradicionalno organizuju ovaj godišnji koncert klasične muzike kako bi promovisali nižu muzičku školu.

Tamara Mitrović, koja se bavi solo pjevanjem i svira klavir, rekla je da se večeras predstavila pjesmom „Romansa“ i da je ponosna što je učestvovala na koncertu.

Dirigent Srpskog pjevačkog društva „Sloga“ iz Sarajeva Stefan Mojsilović kaže da su bili gosti divnog koncerta, da su se predstavili sa nekoliko duhovnih kompozicija kako bi mlađi učenici vidjeli kako izgleda kada nastupa veliki ansamb jer možda i oni nekada budu u nekom horu, orkestru ili slično.

Područno odjeljenje Osnovne muzičke škole Pale pohađaju 134 učenika.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments