Održan koncert renomiranih muzičkih umjetnika iz Beograda

0

Koncert dua violončelo-klavir profesora sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Dejana Božića i Nataše Mitrović održan je večeras u prepunoj sali Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

Božić je izrazio zadovoljstvo što se prvi put koncertom predstavio publici u Istočnom Sarajevu.

„Počastvovan sam što sam imao priliku da se predstavim kolegama jer sam od oktobra gostujući profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, ali i svojim novim studentima“, rekao je Božić novinarima.

On je podsjetio da je u Sarajevu nastupio 1990. godine, kada je imao sreću da bude izabran kao predstavnik Jugoslovenske radio-televizije /JRT/ na Evrovizjiskom takmičenju u Beču.

„Od tada mi je Sarajevo u lijepom sjećanju. Večeras je drugi put da sviram zvanično“, dodao je Božić.

Božić je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao student generacije, magistrirao na Državnoj visokoj školi za muziku u Trosingenu u NJemačkoj stekavši diplomu koncertnog soliste, a doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Mitrovićeva je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mirjane Šuice Babić. Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga u NJemačkoj, Austriji, Češkoj, Makedoniji i SAD.

Publika u Istočnom Sarajevu imala je priliku da uživa u čelističkim djelima Debisija, Rahmanjinova, Dvoržaka i Šostakoviča.

Dekan Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Maja Žuža izrazila je zadovoljstvo koncertom muzičkih umjetnika iz Beograda.

„Božić je od ove akademske godine u svojstvu honoranog profesora angažovan na našoj Akademiji. Imamo smjer violončelo i veoma veliki odziv studenata na tom smjeru. Imali smo priliku da uživamo u koncertu ljudi koji iza sebe imaju blistave karijere“, dodala je Žuža.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare