Održan koncert i otvorena izložba jaja

0

HAN PIJESAK – U Han Pijesku je večeras otvorena izložba 150 vaskršnjih jaja koja su učestvovala u izboru za najljepše šareno jaje, a proglašeni su i pobjednici.

Za najljepše našarano vaskršnje jaje dodijeljene su dvije prve nagrade od po 35 KM učenicima Nikoli Saviću i Miladi Pašić, čije je vaskršnje jaje proglašeno najzanimljivijim zbog čega je dobila i “Monografiju Han Pijeska”.

Drugu nagradu po 25 KM za najljepše jaje dobile su učenice nižih razreda Osnovne škole “Milan Ilić čiča šumadijski” Ana Planinčić i Nikolina Pašić, dok su treće mjesto podijelile učenice ove škole Anastasija Janjušević i Jelena Sokanović dobivši po 15 KM.

Zajedno sa vaskršnjim jajima izloženi su i crteži učenika ove škole sa motivima Vaskrsa, nastali u proteklih 10 godina, a izložba će trajati do 5. maja.

Folklorni ansambl “Sveti Pantelejmon” izveo je koregrafije Nišavu, Leskovac i Krajište, a pjevačka grupa Šumarice iz Han Pijeska izvela je pjesme “Da sam izvor” i “Sjajna zvijezdo”.

Za pobjednika 19. Memorijalnog turnira u malom fudbalu “Manojlo Borković” proglašena je ekipa MTK Omorika koja je dobila pehar i 300 KM, dok je druga bila ekipa Pekara “Vuk” osvojivši 150 KM.

Organizator ove manifestacije je Centar za omladinu i sport “Pogled” iz Han Pijeska, a pokrovitelj je Skupština opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments