Održan humanitarni koncert za vid Slobodana Vujadinovića

0

Kulturno umjetničko društvo KUD „Romanijska vrela“ iz Mokrog sinoć je u sali Kulturnog centra Pale odžalo humanitarni koncert, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje dječaka Slobodana Vujadinovića.

Članovi ovog KUD-a odlučili su da svoje kulturno djelovanje oplemene humanošću jer u ovom slučaju Slobodanova porodica od skromnih prihoda ne može da obezbijedi 10.000 KM za nastavak liječenja ovog dječaka.

Slobodanu su potrebna sredstva kako bi bio operisan na klinici „Sveti Vid“ u Beogradu, gdje ljekari prognoziraju da bi ova operacija znatno poboljšala njegov vid.

Na koncertu su pored domaćina učestvovali KUD „Mladost“ Pale, Muška i ženska izvorna etno grupa „Romanija“ i ženska izvorna grupa „Starina Novak“, KUD „Romanijska luča“ sa Sokoca, KUD „Božo Koroman – Manga“ iz Podgrab, estradni umjetnik Boban Višnjić, Miljana Orašanin pjesnikinja iz Mokrog, kao i mlada stilistkinja Jovana Đurić.

Organizatori humanitarnog koncerta pozvali su svoje kolege iz drugih organizacija i institucija da zajedno nastave ovakve humanitarne aktivnosti.

Oni su ocijenili da postoje velike potreba za pružanje pomoći bolesnim licima zbog niskog životnog standarda i problema koji proizilaze iz toga.

Učesnici su ukazali na nizak životni standard u Palama i nemoć zvaničnih institucija da usvoje i realizuju kvalitetan program socijalne zaštite. Zbog toga, aktivnosti kao što je ova, dobija još više na značaju.

Humanitarni broj 1413 i dalje je otvoren.

Više fotografija

(www.palelive.com / B.P. / Foto: mokrolive.info)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare