Održan humanitarni koncert djece iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, na kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže.

Humanitarni koncert „Mi smo djeca neba“ organizovali su banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Sekretar Opštinske organizcije Crvenog krsta Istična Ilidža Ranko Skakavac izrazio je zadovoljstvo odzivom na ovaj humanitarni koncert, koji je, kako je rekao, predstavljao pravi praznik za oči i dušu.

On je naveo da je organizovan dolazak 18 djece iz Kosovske Kamenice, koja sa dva nastavnika pet dana borave u Istočnom Sarajevu.

Skakavac je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju.

„Posebnu zahvalnost dugujemo Studentskom centru Istočno Sarajevo i direktoru Aleksandri Bjelici koja je za ovu djecu i dvoje njihovih učitelja obezbijedila smještaj i hranu za pet dana. Zahvalio bih privrednicima sa ovog prostora ali i Crvenom krstu Republike Srpske koji je donirao odjeću i obuću koja će biti predata ovoj djeci“, dodao je Skakavac.

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izrazio je zadovoljstvo što su večeras djeca Sarajevsko-romanijske regije i sa Kosova na koncertu pokazali kako su velike i čvrste veze srpskog naroda sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske.

„Počeli smo velikim projektom 2012. godine – `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske`, koji je povezao mnoge porodice, mnogo djece i osnovne škole, opštine i gradove Republike Srpske sa srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji“, napomenuo je Arlov.

On je podsjetio da su djeca sa Kosova i Metohije već drugi put ove godine u gostima u Istočnom Srajeevu i da je bio održan Svetosavski koncert.

Arlov je istakao da osnovne i srednje škole širom Republike Srpske jako dobro podržavaju humanitarne aktivnost Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Do 31. decembra imamo humanitarnu akciju i prikupljamo sredstva da ugradimo lift u Dnevni centar `Podrži me – 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici, koji je namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju. Imamo i akciju `Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji`, da im za Novu godinu i srpske praznike u januaru odnesemo više od 1.000 paketića“, rekao je Arlov.

On je dodao da je do sada u akciji „Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji“ učestvovalo više od 50 osnovnih škola.

„Sarajevsko-romanijska regija se u ovoj akciji posebno iskazala, jer je pet osnovnih škola skupilo 9.531 KM i uplatilo za ovu humanitarnu akciju, čime su obezbijedili četvrtinu planiranih sredstava“, dodao je Arlov.

Pored humanitarnog koncerta, i nevladina organizacija „Žena“ je provela akciju prikupljanja pomoći za djecu s Kosova koja borave u Istočnom Sarajevu.

Direktor Studentskog centra i predstavnik nevladine organizacije „Žena“ Istočno Sarajevo Aleksandra Bjelica zahvalila je privrednicima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći za djecu sa Kosmeta, u kojoj je prikupljeno oko 2.000 KM u novci i robi.

Djeca iz Kosovske Kamenice su izrazila zadovoljstvo boravkom u Istočnom Sarajevu i zahvalila svojim domaćinima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare