Održan „Festival zdravlja“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan „Festival zdravlja“ čiji je cilj promocija fizičke aktivnosti i ukazivanje na značaj smanjivanja faktora rizika od nezaraznih bolesti.

U okviru „Festivala zdravlja“, koji je održan povodom 21. maja – Dana grada, organizovan je defile članova sportskih klubova, mališana iz Dječijeg vrtića „Naša radost“, promocija zdrave hrane na štandovima proizvođača, kao i besplatni zdravstveni pregledi i sportska takmičenja.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović otvorio je Festival i istakao da je to prilika da se mladi upute na zdrav život i da im bude skrenuta pažnja na potrebu svakodnevne fizičke aktivnosti, kao i na štetnost konzumiranja alkohola i duvanskih proizvoda.

„Neki od ovih sportista možda će ostvariti vrhunske rezultate, neki možda neće, ali će, nastavljajući da se bave sportom, živjeti zdravo i razvijati dobre navike“, rekao je Stevanović.

Trener Atletskog kluba „Zvornik“ Momčilo Mandić rekao je da je njihov slogan danas „Trčanjem do zdravlja“ i dodao da je šezdesetak članova učestvovalo na ovoj manifestaciji.

Na „Festivalu zdravlja“ učestvovali su mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“, članovi Gimnastičkog kluba „Polet“, Atletskog kluba „Zvornik“, Karate kluba „Srpski soko“, DŽudo kluba „Srpski soko“, Bokserskog kluba „Obilić“, Rukometnog kluba „Drina“ i Košarkaškog kluba „Zvornik basket“.

„Festival zdravlja“ podržan je kroz projekat „Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“ – dio B projekta za Republiku Srpsku koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarska agencije za razvoj i saradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare