Održan drugi „Zgitar fest“

0

ZVORNIK – Na Drugom zvorničkom festivalu gitare „Zgitar fest“, koji je održan danas, za laureata srednjih muzičkih škola proglašena je Jelena Lukić iz srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva, koja je nagrađena novčanom nagradom od 200 KM.

Laureat osnovnih muzičkih škola je Anja Spasojević iz Osnovne muzičke škole Zvornik, koja je nagrađena sa 100 KM. Ona je bila i najbolja u prvoj kategoriji sa osvojenih 98 bodova.

Najbolji u drugoj kategoriji, sa osvojenih 95 bodova, bio je Kristijan Perčić iz Muzičke škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice, u trećoj kategoriji Petar Lazić sa osvojenih 95 bodova iz Osnovne muzičke škole iz Zvornika, dok je u petoj kategoriji najviše, 98 bodova, osvojila Jelena Lukić iz Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva.

Na Drugom zvorničkom festivalu gitare učestvovalo je 26 takmičara iz Gradiške, Bijeljine i Zvornika u Republici Srpskoj i Valjeva i Loznice u Srbiji.

Direktor zvorničke Osnovne muzičke škole LJubiša Popović rekao je Srni da je očekivani broj takmičara izostao zbog poplava koje su nedavno zadesile ove prostore.

On je napomenuo da su u stručnom žiriju bili Zoran Krajišnik, dekan i profesor na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, Hadži Aleksandar Đorđević, profesor na Muzičkoj akademiji u Beogradu i Dragan Nikolić, profesor gitare u zvorničkoj Osnovnoj muzičkoj školi.

„Zgitar fest“ osnovala je zvornička Osnovna muzička škola prošle godine s ciljem promovisanja ovog instrumenta i mladih svirača.

Pokrovitelji manifestacije bili su opština Zvornik i Dom omladine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare