Održan 3. Stream Fishing Cup Bioštica 2016

0

U subotu 10. septembra 2016. godine na rijeci Bioštici je održan 3. Stream Fishing Cup Bioštica 2016 u organizaciji USR Bioštica i kompanije Stream Tackle.

Učestvovalo je 28 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Poslije nezivjesne borbe i 4 runde, poredak je bio sljedeći:

1. mjesto Igor Krajišnik – Istočno Sarajevo/BiH
2. mjesto Branislav Đurić – Breza/BiH
3. mjesto Boris Šiljeg – Knin/HR

Nagradu Master staze sa najviše ulovljenih riba je osvojio Sanid Dzino – Jablanica/BiH.

Najbolje plasirani su dobili nagrade, štapove japanskog proizvođača Major Craft, a nagrada za Master staze je bila poklon paket Stream Tackle.

„Ovim putem se zahvaljujemo na nesebičnoj podršci ljudima iz USR Biostica, našim sudijama na poštenom i fer suđenu, prijateljima koji su pomogli u organizaciji cjelokupnog takmičenja i druženja, kao i mještanima sela Žunovi koji su kao i uvijek nesebično pomogli u organizaciji“, izrazio je zahvalnost Ognjen Borovčanin ispred organizatora.

Ovom prilikom USR Biostica je označila početak rada izdvojene ribolovne staze Žunovi u dužini 2km u kojoj vlada režim ribolova uhvati i pusti, što je veliki korak ka očuvanju i obnovi ribljeg fonda u rijeci Bioštici.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/3-stream-fishing-cup/] width=[54] height=[54] title=[3. Stream Fishing Cup Bioštica 2016] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Save

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare