Odobreno 36.000 KM za kupovinu vozila vatrogascima

0

ROGATICA – Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Rogatici Vatrogasni savez Republike Srpske odobrio je 36.000 KM za kupovinu vozila “nisan-navara”, koje će, nakon određene nadogranje, biti namijenjeno za brze vatrogasne intervencije.

Starješina Vatrogasne jedinice Željko Petković rekao je Srni da je na Kongresu Vatrogasnog saveza Republike Srpske ova jedinica, koja zapošljava 16 radnika, dobila zahvalnicu kao najuspješnija na području Sarajevsko-romanijske regije za prošlu godinu.

On je napomenuo da da su predstavnici ove jedinice nedavno posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo “Radlje” u istoimenom gradu u Sloveniji, gdje je rogatičkim vatrogascima uručena vatrogasna oprema od 3.000 KM.

Petković je rekao da će Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Slovenije posjetiti Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu u Rogatici 1. maja i donirati vatrogasnu opremu za spasavanje unesrećenih u saobraćajnim udesima u vrijednosti od 50. 000 KM.

Prema njegovim riječima, u prošloj godini ova jedinica je imala 53 vatrogasne intervencije na gašenju šumskih požara, tehničke intervencije u saobraćaju, kao i intervencije na gašenju požara na industrijskim objektima.

Petković je izjavio da ovoj jedinici nedostaje jedan vatrogasni kamion-cisterna za gašenje požara, vatrogasne uniforme i oprema za saobraćajne intervencije.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments