Odobren upis 2.294 studenta na prvi i 1.137 na drugi ciklus studija

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u akademskoj 2016/2017. godini odobren je upis 2.924 studenta na prvu godinu prvog ciklusa studija i 1.137 studenata na prvu godinu drugog ciklusa.
Odluku o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prve godine prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2016/2017. godine Univerziteta u Istočnom Sarajevu donijela je Vlada Republike Srpske.

Na prvom ciklusu školovanja 945 studenata biće finansirano iz budžeta, dok na sufinansiranju ima mjesta za 1.561 studenta.

Odobren je i upis 170 stranih državljana i 248 vanrednih studenata.

Na drugom ciklusu studija ima mjesta za 742 redovna i 395 vanrednih studenata. Na redovnom studiju drugog ciklusa 21 mjesto biće finansirano iz budžeta, 633 su na sufinansiranju, a za strane državljane odobreno je 88 mjesta.

Studentima koji se prvi put upišu u prvu godinu prvog ciklusa studija na studijskim programima iz oblasti matematike i fizike na javnim visokoškolskim ustanovama i ispune druge uslove koje utvrdi Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, biće obezbjeđena finansijska pomoć za studente deficitarnih zanimanja.

Kandidati prilikom prijave mogu konkurisati na više studijskih program, s tim da pravo upisa mogu ostvariti samo na jednom od izabranih studijskih programa u skladu sa odobrenim brojem studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare