Odmiču radovi na paljanskim gradilištima (foto)

0

Radovi na izgradnji paljanskog trga teku planiranom dinamikom i u velikoj mjeri zavise od uređenja porte hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila.

Danas su radovi na izgradnji porte hrama intezivirani, kako bi cijeli projekat novog trga mogao biti završen na vrijeme i otvoren do krsne slave opštine Pale Velike Gospojine.

Iz firme Majnex doo koja izvodi radove na nastavku šetališta i novom trgu kažu da je najveći dio posla urađen i da su ostali da se urade radovi na popločavanju.

Novi gradski trg u Palama će po površini biti najveći u Srpskoj, a projekat obuhvata izgradnju betonskog popločanja, odvodnju površinskih voda (kišna kanalizacija), fontanu, uređene zelene površine, rasvjetu, drvored i prateći mobilijar (klupe i kante za otpatke).

Inače, trg koji će vjerovatno nositi ime Studentski trg, prema projektu zauzima površinu od 7.635 m2 i krasi ga prestižan urbani mobilijar u kojem dominira interaktivna fontana dimenzija 22,5 x 4,5 m dok su 23 klupe raspoređene u dvostranom drvoredu, 22 stabla bijelog jasena.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/radovi-pale-17-7-2015/] width=[54] height=[54] title=[Odmiču radovi na paljanskim gradilištima] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare