Odluka o upotrebi motornih sanki na Jahorini

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija donio je odluku o korištenju i kretanju snježnih motornih sanki s ciljem poboljšanja bezbjednosti skijaša, turista i posjetilaca na skijalištima na području Olimpijskog centra Jahorina.

Snježne motorne sanke na području Olimpijskog centra Jahorina mogu da koriste isključivo službena lica, odnosno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, hitne pomoći, Gorske službe spasavanja i ovlašteni radnici Olimpijskog centra, saopšteno je iz Grada Istočno Sarajevo.

Iznajmljivanje, odnosno, komercijalna upotreba motornih sanki dozvoljeni su samo na specijalno uređenim stazama i površinama koje su posebno pripremljene i obilježene za korištenje motornih sanki, na kojima neće biti ugroženi skijaši i ostali posjetioci planine.

Olimpijski centar Jahorina, u saradnji sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo, ima obavezu da odredi staze za korišćenje motornih sanki, propisno ih uredi i obilježi.

Najveća dozvoljena brzina za kretanje motornih sanki na uređenim snježnim stazama je 40 kilometara na čas.

U saopštenju se naglašava da će kršenje ove odluke, u skladu sa Zakonom o javnim skijalištima, biti kažnjeno prekršajnom novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 15.000 KM.

Za sprovođenje odluke biće zaduženi pripadnici Komunalne policije opštine Pale i Trnovo i gradski saobraćajni inspektori, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare