Odluka o prodaji zemljišta za izgradnju poslovne zgrade

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine /SO/ Istočno Novo Sarajevo donijela je danas odluku o prodaji građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnog objekta firme „KV“ koja se bavi proizvodnjom softvera i hardverskih komponenti.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je novinarima, nakon sjednice SO, da je riječ o zemljištu u okviru nekadašnje kasarne „Slaviša Vajner Čiča“ površine 1.402 metra kvadratna.

On je naveo da će na toj lokaciji biti izgrađen poslovni objekat sa dva sprata, površine 2.500 metara kvadratnih.

Ćosić je istakao da je na današnjoj sjednici čestitao odbornicima koji su na proteklim izborima osvojili poslaničke mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a to su sadašnji predsjednik Skupštine Aleksandar Glavaš i odbornik Nataša Trifković.

„Velika je stavr kada jedna mala Skupština opština, kao što smo mi, dobije priliku da ima dva poslanika u Narodnoj skupštini Srpske“, istakao je on.

Ćosić je dodao da je Istočno Novo Sarajevo specifična lokalna zajednica koja ima tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i tri poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i jednog poslanika sa područja Istočne Ilidže.

„Ne bih rekao da imamo takav primjer u Republici Srpskoj i moja obaveza će, kao načelnika opštine, biti da, čim budu konstituisani parlamenti, pozovem sve ove ljude, bilo kojoj partiji pripadaju, i da ih zamolim da učine sve da se podrže projekti i aktivnosti koji dolaze iz ove lokalne zajednice, ali i ostalih koje pripadaju gradu Istočno Sarajevo“, rekao je on.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš istakao je da današnja odluka o prodaji zemljišta pokazuje da je ta lokalna zajednica postala ambijent u koji dolaze strani investitori.

„U Istočno Novo Sarajevo dolaze strani investitori i zapošljavaju naše studente“, rekao je Glavaš i dodao da je krajnje vrijeme da se iskoristi prilika, budući da se na teritoriji ove opštine nalaze četiri fakulteta.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Milan Kovačević naglasio je da su podržali odluku o prodaji zemljišta jer će firma „KV“ zaposliti 100 ljudi u realnom sektoru, ističući da će uvijek podržati razvojne projekte.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare