Odluka o dodjeli opštinskih priznanja

0

ZVORNIK – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Zvornik usvojili su danas odluku o dodjeli nagrada i priznanja opštine za 2013. godinu, po kojoj će najviše opštinsko priznanje Povelja opštine Zvornik biti uručeno ambasadoru Japana u BiH Hideu Jamazakiju i univerzitetskom profesoru u penziji Nemanji Popoviću.

U obrazloženju predsjednika Komisije za društveni nadzor, nagrade i priznanja Biljane Pisić istaknuto je da će najviše opštinsko priznanje biti dodijeljeno Jamazakiju za doprinos razvoju obrazovanja i infrastrukture opštine, a Popoviću, koji je osnivač Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, za doprinos u visokom obrazovanju.

„Zlatna medalja `Stanko Nikolić` biće dodijeljena posthumno Čedomiru Laziću za doprinos u zaštiti zdravlja, Aliji Uzunoviću za rad u oblasti kulture, Luki Vranješ za doprinos privrednom razvoju, Osmanu Begtaševiću za doprinos privrednom razvoju i razvoju sporta i Norvežaninu Stajnar Brinu za doprinos unapređenju obrazovanja i multietničkog dijaloga“, navela je Pisićeva.

Srebrna medalja biće uručena Udruženju porodica sa problemom steriliteta „Bebe jedan“ za humanitarni rad i jačanje porodice, Udruženju porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“ za humanitarni rad i jačanje porodice, te za doprinos u razvoju sporta Momčilu Mandiću.

„Bronzanu medalju dobiće Radenko Ristanović iz Malešića, Zekerijah Bajrić iz Kamenice i Slobodan Đokić iz Lokanja, sva trojica za posebne rezultate u poljoprivredi. Zahvalnice opštine Zvornik biće uručene Udruženju za održivi povratak Podrinja za doprinos održivom povratku, đakonu Marku Danojloviću iz Zvornika za doprinos u humanitarnom radu, Vladimiru Nediću za doprinos u kulturnom stvaralaštvu i Miletu Timotiću iz Donje Borine u Srbiji, za humano djelo spašavanje života“, istakla je Pisićeva.

Zvornička SO ustanovila je opštinska priznanja 22. maja 2008. godine i od tada su ona dodijeljena 71 pojedincu, organizaciji i preduzeću.

Ovogodišnjim dobitnicima priznanja će biti uručena na svečanosti povodom Dana opštine Zvornik 21. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare