Odluka o bratimljenju sa Sremskom Mitrovicom

0

ZVORNIK – Skupština opštine Zvornik usvojila je danas Odluku o uspostavljanju saradnje opštine Zvornik sa gradom Sremska Mitrovica.

Odluka je donesena u cilju razvijanja dobrih odnosa između zvorničke opštine i Sremske Mitrovice u Srbiji, unapređenja ekonomske saradnje, razmjene iskustava u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ekologije, kao i pripreme i realizacije zajedničkih projekata koji predstavljaju zajednički interes bratskih opština.

Aktivnosti na uspostavljanju saradnje vode se posljednjih šest mjeseci kada su definisani manji projekti bazirani na razmjeni mladih, ali i zauzeti stavovi da se pristupi bratimljenju ovih lokalnih zajednica.

“Razlozi da uspostavimo saradnju su i da zajednički pripremimo projektni prijedlog i apliciramo u januaru naredne godine na javni poziv u okviru programa `Evropa za građane` koji će finansirati EU”, rekao je zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević.

On je dodao da se na ovaj način žele otvoriti i nove mogućnosti za saradnju u oblastima od zajedničkog značaja posebno baziranog na poboljšanje društveno-ekonomskog položaja svojih građana.

“Saradnjom ćemo raditi na stvaranju mogućnosti i obezbjeđenju najpovoljnijih uslova za razvoj preduzetništva, a posebna pažnja biće posvećena saradnji između malih i srednjih preduzeća”, naveo je Dragičević.

Opština Zvornik prošle godine bratimila se sa opštinom Oravica u Rumuniji, a vodi aktivnosti i na uspostavljanju bratskih odnosa sa opštinom Sežana u Sloveniji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments