Odlikovanja porodicama posthumno poginulih boraca

0

SOKOLAC – Na Sokocu su danas uručena odlikovanja porodicama 16 poginulih boraca sa područja ove opštine i tri poginula borca iz opštine Rogatica, koje je posthumno odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Odlikovani borci iz opštine Sokolac su Slaviša Biljić, Pejo Bulajić, Svetko Glišić, Budimir Grujić, Boško Gazija, Nenad Đukić, Mićo Janjetović.

Posthumno su odlikovani i Dragan Kojić, Žarko Lazarević, Radivoje Marković, Radan Motika, Stanko Parlić, Jovan Sekulić, Goran i Zoran Fržović i Radovan Škiljević.

Iz opštine Rogatica posthumno su odlikovani borci Dragan Nikolić, Svjetlan Cvijanović i Ratko Savić-Perović.

Odlikovanja je uručio predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović koji je tom prilikom podsjetio da je, predsjednik Dodik 2012. godine, povodom obilježavanja 20 godina postojanja Srpske, posthumno odlikovano 20 poginulih boraca.

„Tada je otvoren proces da svi borci koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu pokazujući herojstvo treba da budu odlikovani posthumnim odlikovanjima“, dodao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, ovaj proces nastavljen je u saradnji sa opštinskim organizacijama porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila koje su predlagale kandidate, a trajaće dok posthumno ne budu odlikovani svi poginuli borci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments