Odigrano prvo kolo „ASA Osiguranje Lige rekreativaca 2015/16“

0

U organizaciji Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, u SC „Olimp“, počelo je četvrto izdanje „ASA Osiguranje Lige rekreativaca“.

Učešće u takmičenju uzelo je 12 ekipa koje spremno i sa pobijedničkim ambicijama ulaze u okršaje pa se očekuje velika i neizvijesna borba za pobijdnički pehar koji brani ekipa Kumbare. Sponzori lige ove godine su ASA osiguranje i Kafe Peak.

Kao i uvijek kada su u pitanju paljanski zaljubljenici malih fudbalskih terena i otvaranje sezone prolazi u „goleadi“, pozitivnoj atmosferi iz dobru rekraeaciju, druženje, toleranciju što je i cilj projekta Udruženja rekrativaca malog fudbala Pale.

Strijelci su bili raspoloženi, pogađaju 25. puta u okvir gola. Igralo se čvrsto, muški, pokazano je i devet žutih kartona. Mečeve su vodili Božo Golijanin i Aleksandar Skoko.

Odličnu partiju pruža i kolo je igrom obilježio nekadašnji profesionalac „Sokolova“ iz Istočnog Sarajeva Đorđe Lackanović / Kumbara, koji sa četiri pogotka „ruši“ Rosonere, a „okvir“ gola najbolje čuva Milan Govedarica / Džabulani.

Tim kola

Milan Govedarica / Džabulani
Đorđe Lackanović / Kumbara
Srđan Delipara / Kafe Bari
Miljan Radovič / MDM
Mladen Janković / Olimp Velike Šume
Vladimir Kaurin / Enterijeri Perić

Slijedeće nedelje, 18. oktobra u hramu malog fudbala u Palama u SC „Olimp“ u terminu od 11.00 do 17.00 sati slijedi nastavak, a na rasporedu su mečevi 2. kola.

Sastaju se:

11:00 Bari Alpha Securiti – Džabulani
12:00 Rosoneri – Enterijeri Perić
13:00 Kafe Pavle – Olimp Velike Šume
13:00 Sjetlina – Dječaci
14:00 Kumbara – Plato

Ratultati: 1. kolo

Kumbara – Rosoneri 6:3 / 2:1

Prošlogodišnji šampion Kumbara sjajno ulazi u sezonu i bez prve violine sastava Nikole Blagojevića slave ubjedljivo protiv Rosonera sa 6:3.

Centralna figura meča, bio je bez dvojbe nekadašnji „poslovođa“ Slavije iz Istočnog Sarajeva, četverostruki strijelac, pobjedničkog sastava Đorđe Lackanović. Odlično ga prete, Milan Čvoro i Branislav Guja koji su po jednom izigrali odbranu pulena Bojana Bečkala Brketa, a zapaženu rolu u slavlju imaju i ostali iz sastava.

Za Rosonere „tresu“ Siniša Vuksanović, Marko Ždrale i Svanimir Marijanović, ostali daju sve od sebe imali su i nekoliko odličnih prilika , koje nisu realizovali uz to kvalitetan i raspoložen rival i „vratar“ Peka“ odveli su ih u poraz.

Kumbara: Miloš Pelemiš, Boris Palamar, Branislav Guja, kapiten Duško Šehovac, Milan Čvoro, Siniša Golijanin, Bojan Cvjetanović, Đorđe Lackanović, Luka Božović
Rosoneri: Njegoš Petrović, Aleksandar Okuka, Igor Obradović, Svanimir Marjanović, Marko Ždrale, Marko Štrbac, Miloš Begović, Siniša Vuksanović

Igrač utakmice: Đorđe Lackanović / Kumbara
Kartoni –

Plato – Bari Alpha Securiti 0:2 / 0:0

Uzbudljivu i tvrdu utakmicu punu ritma i tempa odigrali su Bari Alpha Securiti i Plato. Nakon žestoke bitke Bari Alpha Securiti „lomi“ borbeni Plato u drugom poluvremenu i slavi sa 2:0.

Poraženog na „pleća bacaju“ Goran Bajić koji izigrava odbranu „plavo bijelih“ u 23. minuti, a sportskom rivalu presuđuje majstorskim golom u 37. minuti Srđan Delipara. Vjetrom u leđa pobijedu su „pogurali“ i Srđan Trobok, Stanislav Guja, kapitenski doprinos daje i igrač sa „devetkom“ na leđima Darko Regoje – Batistuta i nesavladivi među stativama Milenko Ristivojević.

Poraženi se sportski i hrabro bori, strijelci su bez municije, a pozitivan ton rekreaciji daju, Dejan Klačar, Dalibor Božić, Miloš Vuksanović, kapiten Predrag Karišik, Velimir Ivanović, Božidar Elez, Srđan Cicović, Dragan Bjelica i Rajko Cicović

Plato: Dejan Klačar, Dalibor Božić, Miloš Vuksanović, kapiten Predrag Karišik, Velimir Ivanović, Božidar Elez, Srđan Cicović, Dragan Bjelica, Rajko Cicović
Bari Alpha Securiti: Milenko Ristivojević, Srđan Delipara, kapiten Darko Regoje, Goran Bajić, Srđan Trobok

Igrač utakmice: Srđan Delipara / Bari Alpha Securiti
Žuti kartoni: Dalibor Božić / Plato, Predrag Karišik / Plato

Teraprom – Džabulani 1:4 / 0:1

Lijepo fudbalsko popodne u SC Olimp začinili su derbi mečom, Teraprom i Džabulani. Ekipe sa provijerenim induvidualcima odigrali su sjajan meč koji oplemenjuje sport i rekreaciju. U nadmetanju spremnih i kvalitetnih ekipa zaljubljenika u mali fudbal u otvorenom meču prsa u prsa bodovi su pred oko 30 gledalaca razultatom 4:1, pripali „raspijevanom“ orkestru Džabulanija. Pobjednici se jako postavljaju u odbrani i opasnim kontrama prijete, a pobjedu su „režirali“: Ognjen Mađarević, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica i Bojan Čvoro. U dobrom izdanju bili su i ostali iz sastava, Miljan Kusmuk, Miljan Pušara, Igor Đapić i Nedeljko Šuko, a sigurnost u igri daje i „vratar“ kola Milan Govedarica – Govi.

Čast poraženog spašava, Branislav Guja, a Srđanu Avramoviću, Đorđu Dragutinoviću, Nenadu Samardžiću, Sretku Vuksanoviću, Jovici Vukadini i kapitenu Bojanu Iliću nije preostalo ništa drugo nego da čestitaju raspoloženom rivalu na odličnom izdanju i zasluženoj pobijedi.

Teraprom: Srđan Avramović, Đorđe Dragutinović, Nenad Samardžić, Sretko Vuksanović, Jovica Vukadin, Branislav Guja, kapiten Bojan Ilić
Džabulani: Milan Govedarica, Miljan Kusmuk, Miljan Pušara, kapiten Predrag Cicović, Bojan Čvoro, Igor Đapić, Ognjen Mađarević, Nedeljko Šuko, Nemanja Govedarica

Igrač utakmice: Njemanja Govedarica / Džabulani
Žuti kartoni; Miljan Pušara, / Džabulani, Srđan Avramović / Teraprom, Bojan Ilić / Tereprom

MDM – Kafe Pavle 7:3 / 2:1

Podmazana MDM, mašinerija, poput „tornada“ protutnjala je terenom SC „Olimp“ i pogodcima Nikole Breza (2), Miljana Radovića (2), Igora Tošića, Bojana Tepeša i kapitena Vladanka Vučićevića ruši, razultatom 7:3 Kafe Pavle.

Poraženi u listu strijelaca upisane imaju, Đorđa Radića, kapitena Vladimira Kulašinca i Vladanka Zekovića, a Srđan Skokić, Saša Cicović, Velibor Čvoro, Rajko Koprivica, hrabro se bore, a raspoložen rival i tanka klupa odveli su ih u poraz.

MDM: Aleksandar Gavrilović, Đorđe Gračanin, Goran Ćorluka, Igor Tošić, Bojan Tepeš, Nikola Brezo, kapiten Mladenko Vučičević, Miljan Radović
Kafe Pavle: Srđan Skokić, Đorđe Radić, Saša Cicović, Velibor Čvoro, Rajko Koprivica, kapiten Vladimir Kulašinac, Vladanko Zeković

Igrač utakmice: Miljan Radović / MDM

Olimp Velike Šume – Sjetlina 3:1 / 0:0

Izabranici Radislava Petrovića – Geneta, ekipa Olimp Velike Šume bila je u pobjedničkom ritmu i finišu meča lomi opor „Sjetlana“ i slava sa 3:1.

Bila je to uzbudljiva i tvrda utakmica. U prvom poluvremenu mreže su mirovale. U nastavku odbranu Sjetline u 27. minuti probija Mladen Janković, a šest minuta, poslije Dušan Paprica ravna na 1:1. Ispostavilo se da je to bilo sve od golgeterskih sposobnosti „žuto crnih“. Mladen Janković sa drugim golom u 35. minuti bio je glavni krivac za poraz Sjetlana, a tri minuta prije poslnednjeg sudiskog zvižduka jednom je njihovu mrežu zatresao i Mario Lubarda za konačnih 3:1.

Olimp Velike Šume: Radenko Kovačević, Mladen Janković, Radislav- Gene Petrović, Janko Kovačević, Mario Lubarada, Miroslav Lazarevič, Milomir Lopatić
Sjetlina: Milan Vuković, Vladimir Čavarkapa, kapiten Saša Cicivić, Dušan Paprica, Nenad Bošković, Dražan Kusmuk, Dejan Kovinjalo

Igrač utakmice: Mladen Janković / MDM
Žuti kartoni: Saša Cicović / Sjetlina, Mario Lubarda / Olimp Velike Šume

Dječaci – Enterijeri Perić 2:3 / 1:1

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajelo ni u zadnjem meču 1. kola između Dječaka i Enterijera „Perić“. Poslije žestoke borbe, otvorenog garda u sportskom okršaju teško, ali zasluženo slave „Perićevi“ Enterijeri razultatom 3:2.

Kod pobjednika konce u igri vuku, dvostruki strijelc, Đorđe Kaurin i Đorđe Cicović, a pometnju i paniku u odbrambene redove poraženog unosili su probijajući po boku i sredini Sava Škrba, Miodrag Prodanović, Bojan Tadić, Marko Sikima, a pun doprinos pobjedi daje i pouzdani „vratar“ Vlastimir Trnčić.

Za poražene pogađaju Đorđe Elek i Milan Stanišić, ostaje žal da dobra igra i srčanost ostalih iz postave, kapitena Luke Bojanića, Dragana Vukadina, Bojana Sekulića, Nikole Skokića, Nebojše Petrovića, Slavena Vučičevića nije urodila plodom. Falilo je i malo sportske sreće da se nešto više učini i pored dobrog izdanja na „vratima“ sigurnog Male.

Dječaci: Miloš Malović, kapiten Luka Bojanić, Dragan Vukadin, Milan Stanišić, Đorđe Elek, Bojan Sekulić, Nikola Skokić, Nebojša Petrović, Slaven Vučičević
Enterijeri Perić: Vlastimir Trnčić, Sava Škrba, Miodrag Prodanović, Bojan Tadić, Vladimir Kaurin, Marko Sikima, Đorđe Cicović

Igrač utakmice: Vladimir Kaurin / Enterijeri
Žuti kartoni: Dragan Vukadin / Dječaci, Đorđe Cicović / Enterijeri Perić

Tabela

1. MDM 3
2. Kumbara 3
3. Džabulani 3
4. Olimpik Velike Šume 3
5. Bari Alpha Securiti 3
6. Enterijeri Perić 3
7. Dječaci 0
8. Sjetlina 0
9. Plato 0
10. Rosoneri 0
11. Teraprom 0
12. Kafe Pavle 0

Strijelci

4. Đorđe Lackanović
2. Nikola Brezo, Miljan Radović, Mladen Janković, Vladimir Kaurin

Parovi: 2. kolo nedjelja 18. oktobar

11:00 Bari Alpha Securiti – Džabulani
12:00 Rosoneri – Enterijeri Perić
13:00 Kafe Pavle Olimp – Velike Šume
14:00 Teraprom – MDM
15:00 Sjetlina – Dječaci
16:00 Kumbara – Plaro

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare