Odigrana pozorišna predstava za pomoć Marku Pavloviću

0

U Kulturnom centru Pale večeras je odigrana humanitarna predstava za pomoć u liječenju desetogodišnjeg Marka Pavlovića koji ima Vilsonovu bolest i za jednu mjesečnu terapiju potrebno je 13.000 KM, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi.

Predstavu „Sastanak naslijepo“ odigralo je Amatersko pozorište prosvjetnih radnika Pale.

Nastavnik engleskog jezika u osnovnim školama „Srbija“ i „Pale“ Slađana Klačar rekla je novinarima da je predstava humanitarnog karaktera, za dječaka za kojeg je već pokrenuto mnogo akcija.

„Nadamo se da će i ova akcija biti uspješna kao i prethodne“, navela je Klačareva, koja je i amaterski glumac.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/predstava-sastanak-na-slijepo-27-feb-2017/] width=[87] height=[87] title=[Sastanak na slijepo] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Prema njenim riječima, u predstavi koja govori o dvoje ljudi koji se prema nagovoru prijatelja i roditelja upoznaju na sastanku naslijepo, učestvuje četvoro prosvjetnih radnika, i to nastavnik geografije, nastavnica engleskog jezika i dvije učiteljice.

Klačareva kaže da je ovo prva predstava, da je u planu mnogo toga, ali da još nisu afirmisani, niti zvanično registrovani.

Nastavnik geografije u Osnovnoj školi „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da je ovo prva predstava čiji je krajnji cilj da se pomogne malom Marku, ali izrazio nadu da neće biti i posljednja.

Marko Pavlović, učenik Osnovne škole „Pale“, zbog zdravstvenih problema je upućen na Univerzitetsku dječiju bolnicu u Beograd gdje mu je otkrivena Vilsonova bolest koja napada jetru.

Novac za pomoć Marku može se uplatiti na žiro račun kod NLB banke u KM: 562-012-81159817-59 na ime Slađana Pavlović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare