Odbornička naknada smanjena sa 750 na 500 KM

0

ZVORNIK – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Zvornik usvojili su danas odluku da odbornička naknada bude smanjena sa oko 750 KM na oko 500 maraka.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije Bojan Ivanović pojasnio je da će ovo umanjenje donijeti uštedu lokalnom budžetu veću od 160.000 KM na godišnjem nivou.

Odluka je donesena na prijedlog kluba odbornika SNSD-a, čiji je odbornik Milan Đokić rekao da su inicirali ovakvu odluku da bi odbornici podnijeli teret ekonomske krize i da bi se napravile uštede u budžetu opštine.

Uz odluku je, na prijedlog odbornika DNS-a Siniše Mijatovića, usvojen i zaključak da načelnik opštine osnuje humanitarni fond ili da se otvori račun za posebne namjene na koji bi odbornici koji to žele uplaćivali dio ili cijeli odbornički dodatak.

Na kraju godine utvrdilo bi se kako i kome rasporediti taj novac.

Na današnjoj, prvoj redovnoj sjednici SO Zvornik, donesena je i odluka kojom je za 15 odsto umanjena plata opštinskim funkcionerima u ovoj godini.

Ovo je četvrta godina kako se usvaja ovakvo umanjenje koje će, kako je rekao Ivanović, donijeti uštedu u budžetu od 35.000 KM za godinu dana.

Odbornici su odlučili i da predsjednicima mjesnih zajednica naknada umjesto dosadašnjih 110 KM u bruto iznosu bude 100 maraka, što je ušteda od 9.000 KM godišnje.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je da će pomenuta smanjenja rasteretiti lokalni budžet u narednoj godini za oko 200.000 KM i istakao da ovakve odluke pokazuju odgovoran odnos prema opštinskom budžetu i lokalnoj zajednici.

On je dodao da će otvaranje računa za posebne namjene pokazati da li su bili iskreni odbornici koji su predlagali da odbornička naknada bude potpuno ukinuta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare