Odbornici podržali rad načelnika opštine

0

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča podržali su izvještaj o radu u prošloj i program rada načelnika opštine za ovu godinu.
Načelnik opštine Radisav Mašić istakao da je u 2015. godini budžet bio likvidan i da su sve obaveze uredno servisirane.

Od većih investicija iz prošle godine, Mašić je naveo gradnju objekata studentskog doma i Bogoslovskog fakulteta, početak rekonstrukcije primarnog vodovoda, gradnju stambenih zgrada za boračke kategorije, te asfaltiranje više gradskih ulica, kao i gradnju male hidroelektrane na Govzi.

Za ovu godinu Mašić je najavio završetak primarnog vodovoda, useljenje doma i Bogoslovije, obnovu željeznog mosta na Drini, gradnju više stambenih objekata za raseljene i povratnike, obnovu rasvjete, te prokopavanje makadamskog puta desnom obalom Tare.

On je napomenuo da će u ovoj godini biti građena još jedna mala elektrana na Govzi, a najavio je i intenziviranje istraživačkih radova nalazišta ruda olova, cinka i bakra u Čelebićima, te pripremne radove na gradnji energane na Brodu u partnerstvu sa firmom iz Češke.

Odbornici vladajućih SDS-a, SNSD-a, DNS-a i SP-a, kao i tri samostalna odbornika, podržali su i pohvalili rad načelnika, dok su odbornici opozicionih NDP-a i PDP-a, ocijenili da je u 2015. godini nastavljena stagnacija privrede, navodeći da lokalna vlast nije uspjela dovesti nijednog investitora koji bi otvorio nove pogone, te da iz budžeta opštine nije ulagano u proizvodno zapošljavanje.

Opozicionari su naveli i da za većinu investicija, koje je načelnik Mašić nabrojao u svom izvještaju, opštinska vlast nije nadležna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare