Odbojkašice stale u Višegradu odbojkaši u Modriči

0

Tokom vikenda spuštena je zavjesa na sezonu 2015/16. u odbojkaškom prvenstvu Republike Srpske u ženskoj i muškoj konkurenciji. Poslije pet pobjeda u nizu odbojkašice Jahorine stale su u Višegradu, a odbojkaši su poklekli u Modriči.
U utakmici posljednjeg 18. kola prvenstva Republike Srpske koja je odigrana u SD „Višegrad“ odbojkašice HE na Drini u derbiju poslije bolje igre sasvim zasluženo razultatom 3:1 po setovima 25:13, 21:25, 25:18 i 25:19 pobijedile su Jahorinu iz Pala i na kraju na najbolji mogući način izabranice trenera Jove Sarića, stavile su tačku na sjajnu sezonu, povratakom u klupsku elitu BiH.

Bila je to sadržejna i uzbudljiva odbojkaška predstava, a ljubitelji odbojke u Višegradu uživali su u lijepim potezima i dugim poenima oba sastava. Slavljenike do 17-te prvenstvene pobjede predvodila je postava: Dragana Baranac, Ana Renovica, Ivana Plečić, Bojanja Tešević, Marija Spasojević, Katarina Filipovac i Marija Lakić.

Paljanke su dale sve od sebe, predstavile su se višegradskoj publici u dobrom izdanju kao mlad, uigran, perspektivan i srčan kolektiv. Otkinule su i set favorizovanom rivalu, a u prelomnim trenucima meča nedostajalo je koncentacije i odlučnosti da se nešto više učini.

Kod Pakljanki igru nose Milica Kusmuk, Nikolina Klačar, Svetlana Tabaković, kapiten Milica Krajišnik i libero Natalija Filipovac, a lijepom sportskom događaju igrom pridonose i Jovana Babić, Jelena Komlenović, Anja Gutalj, Bojana Milodrag, Nikolina Stevanović. U igru nisu ulazile Nevena Bojanić i Anđela Lelek.

Meč je trajao sat i 47 minuta.

U slavljeničkoj atmosferi na kraju nadmetanja kapitenu odbojkaišica HE na Drini Dragani Baranac član Upravnog odbora OS Republike Srpske Komo Simović predao je šampionski pehar u sezoni 2015/16. namijenjen u sezoni najboljoj ekipi prvenstva Srpske, a načelnik Opštine Višegrad igračicama medalje.

OK „HE na Drini“ Višegrad – ŽOK „Jahorina“ Pale 3:1 / 25:13, 21:25, 25:18, 25:19

SD „Višegrad“
Gledalaca 200

Delegat: Miloš Nešković / Višegrad
Prvi sudija: Dejan Kebara / Foča
Drugi sudija: Dragan Filipovac / Višegrad

OK HE na Drini: libero Marija Lakić, Ana Joksimović, Ana Nikolić, Katarina Filipovac, Marija Spasojević, Ana Renovica, Ana Sarić, Iva Gojkaović, Dragana Baranac, Bojana Tešević, Ivana Plečić, Željana Marić Trener Jovo Sarić

ŽOK Jahorina: libero Natalija Filipovac, libero Nikolina Stevanović, Svetlana Tabaković, Bojana Milidrag, kapiten Milica Krajišnik, Anđela Lelek, Anja Gutalj, Nikolina Klačar, Milica Kusmuk, Jovana Babić, Nevena Bojanić Trener Danilo Tadić

U „Jahorini“ su zadovoljni zacrtanim ciljevima i učinkom u prvenstvu Republike Srpske sa omjerom od dvanaest pobjeda uz šest poraza i sa 35 osvojena boda zauzele su četvrto mjesto na ligaškoj tabeli. U odbosu na trećeplasiranu Slaviju zaostatak je dva boda, a za šampionkama iz Višegrada 17 bodova. Od naredne sezone najavljena je bolja igra, te uz ekipe Slavije i Maglića iz Foče ravnopravna borba za ulazak u Premijer ligu BiH.

Na sceni je sjajna mlada odbojkaška generacija Paljanki koja ima potencijala i dara ima i ako se poslože sve kockice u skoroj budućnosti uz maksimalno zalaganje realno je očekivati još bolje razultate. „Jahorinke“ su najprijatnije iznenađenje završenog elitnog klupskog takmičenja Srpske te u odnosu na prošlu sezonu vidan je i pomak u svim segmentima igre.

Klub je postavljen na zdrave noge, a posebna pažnja se poklanja radu sa mlađim uzrastom. Pod budnim okom trenera Radivoja Pandurevića stasava jedna sjajna generacija pionirki o kojoj će se u budućnosti bez sumnje mnogo pričati, a Lana Blagojević, Marija Kovačević, Ana Đokanović, Tina Ćosović, Sofija Kremenović, Tijana Kusmuk, Ana Klačar, Tijana Veselinović, Milica Gaco, Anđela Petrović, Marija Savić, Katarina Lukić i Anđela Ćirić pokazuju veliki potencijal i smisao za igru peko „mreže“ te za paljansku žensku odbojku u budućnosti ne treba brinuti.

U ostalim mečevima 18. kola postignuti su očekivani razultati, Balkana – Laktaši 0:3, Gkasinac – C. Zvijezda 3:1, Maglić – Hercegovac 3:0 i Slavija – Stakorina 3:0.

Tabela

1. HE na Drini 52
2. Maglić 43
3. Slavija 37
4. Jahorina 35
5. Laktaši 28
6. Hercegovac 26
7. Glasinac 24
9. C. Zvijezda 13
8. Stakorina 12
10. Balkana 0

Jahorina stala pred Modričom

U SD u Modriči u utakmici posljednjeg 16. kola prvenstva Republike Srpske odbojkaši „Optime“ nakon velike i teške borbe i poslije četiri odigrana seta gdje su oslučivale nijanse i sportska sreća savladali su paljansku Jahorinu rezultatom 3:1 (26:28, 27:25, 25:23, 25:10).

U ostalim mečevima 16. kola postignuti su sljedeći razultati: Maglić – Majevica 3:0, Drina – C. Zvijezda 3:2, Gradiška – Pelagićevo 0:3. Slobodna je bila ekipa Tempa iz Ražljeva.

Poslije odigranog posljednjeg 16. kola šampion je Maglić sa 47 bodova i izborio je učešće u Premijer ligi BiH, a prate Jahorina 38, Modriča 34, Tempo 33, Drina 20, C. Zvijezda 19, Pelagićevo 11, Majevica 6 i Gradiška sa 3 boda.

Niko ne ispada, a poslije ispadanja iz Premijer lige BiH u prvoligašku klupsku elitu RS vračaju se odbojkaši iz Ljubinja.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

 

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare