Odbojkašice slavile u Laktašima, odbojkaši u Ražljevu

0

Tokom vikenda u muškoj i ženskoj konkurenciji, nastavljeno je odbojkaško prvenstvo Republike Srpske. Paljnski prvoligaši, imali su sjajan nastup, upisali su nove pobjede. Odbojkašice su slavile u Laktašima, a odbojkaši u Ražljevu.

U derbiju 13. kola u SD u Laktašima, paljanske „Jahorinke“, poslije odlične igre uspjele su da uzmu, razultatom 0:3 maksimalnu mjeru, domaćem sastavu.

„Pulenke“ stratega Danila Tadića u potpunosti su uspjele da vrate dug izabranicama trenera Siniše Džakule za nesretni poraz iz prvog dijela sezone.

Junakinje pobjede bile su: Nikolina Klačar, Anja Guralj, Jovana Babić, a zapažen nastup imala je na prijemu i „libero“ Nikolina Stevanović. Pun doprinos osmom ovosezonskom savlju daju i Svetlana Tabaković, Bojana Milidrag, kapiten Milica Krajišnik, Milica Kusmuk, Nevena Bojanić, Jelena Komlenović, a u igru nije ulazila Natalija Filipovac.

Kod domaćina bolje od ostalih bile su, J. Plavšić, M. Protić i libero A. Glišić.

Meč je trajao sat i 26. minuta.

SD „Laktaši“
Gledalaca oko 80

Delegat: Nikola Košević / Modriča
Prvi sudija: Nikola Lovrenović / Banja Luka
Drugi sudija: Kristina Pantelić Babić / Banja Luka

OK „Laktaši“ – ŽOK „Jahorina“ Pale 0:3 / 24:26, 20:25: 11:25

OK Laktaši: Kovačević, Balaban, Knežević, Metlić, Palavšić, kapiten Protić, Travar libero Gligić Trener S. Džakula, B. Marijanović

ŽOK Jahorina: libero Natalija Filipovac, libero Nikolina Stevanović, Svetlana Tabaković, Bojana Milidrag kapiten Milica Krajišnik, Anja Gutalj, Nikolina Klačar, Milica Kusmuk, Jovana babić, Nevena Bojanić, Jelena Komlenović, Trener Danilo Tadić

Razultati: 13. kolo / odbojkašice

Laktaši – Jahorina 0:3
Maglić – Slavija 1:3
Glasinac – HE na Drini 0:3
Hercegovac – Balkana 3:0
C. Zvijezda – Stakorina 3:0

Poslije odigranih 13. kola, sa omjerom osam pobjeda uz pet poraza i sa 23 osvojena boda mlade Jahorinke, sa „Sokolicama “ iz Istočnog Sarajeva dijele četvrto mjesto na ligaškoj tabeli.

Tabela:

1. HE na Drini 37
2. Maglić 30
3. Hercegovac 25
4. Jahorina 23
5. Slavija 23
6. Laktaši 22
7. Glasinac 17
8. C. Zvijezda 11
9. Stakorina 7
10. Balkana

U sljedećem 14. kolu, u subotu 05. marta Paljanke dočekuju Crvenu Zvijezdu iz Obudovca, a u ostalim mečevima se sastaju: HE na Drini – Laktaši, Balkana – Maglić, Stakorina – Hercegovac i Slavija – Glasinac.

Paljani slavili u Ražljevu

U sklopu 13. kola prvenstva Republike Srpske odbojkaši Jahorine bez mnogo muke opravdali su ulogu favorita i rutinskom igrom nadigrali su u Ražljevu domaći sastav Tempa, maksimalnim razultatom 3:0 po setovima 25:22, 25:19 i 25:19.

Kod pobjednika igrom prednjače Đorđe Kosorić, Srđan Furtula i Marko Simović. Ulogu u pobjedi dobili su i Đorđe Perišić, kapiten Bojan Tomić i libero Martko Jugović, a u igru nisu ulazili Bojan Vidić i Ratko Simić. Ekipu sa klupe predvodio je trener Predrag Košarac.

U sljedećem 14. kolu 05. marta Paljani dočekuju Crvenu Zvijezdu iz Obudovca.

Razultati: 13. kolo / odbojkaši

Tempo – Jahorina 0:3
C. Zvijezda – Pelagićevo 3:0
Drina – Modriča 0:3
Maglić – Gradiška 3:0 / službeni razultat
Slobodna je bila ekipa, Majevica iz Lopara

Tabela

1. Maglić 35
2. Jahorina 29
3. Tempo 26
4. Modriča 21
5. C. Zvijezda 15
6. Drina 14
7. Gradiška 7
8. Pelagićevo 4
9. Majevica

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare