Odbojkašice Jahorine poklekle pred Tuzlankama

0

U odloženoj utakmici 15. kola šampionata BiH za odbojkašice naše Jahorinke nisu uspjele u dvorani “Peki” da se ravanširaju ekipi iz Tuzle za poraz iz prvog dijela prvenstva. U uzbudljivoj i neizvijesnoj odbojkaškoij predstavi, poslije odigrana četiri seta naše Paljanke nadigrane su razultatom 1:3 / 21:25, 19:25, 26:24, 24:26 / od sastava iz Tuzle.
Izabranice trenera Nihada Zahirovića počinju susret sigurno, efikasno i razultatom 25:21 i 25:19 dolaze do prednosti od 2:0.

U trećoj dionici nadmetanja viđeno je mnogo uzbuđenja, a u finišu “Jahorinke” stižu razultatski zaostatak od pet poena, 17:22. Uspješnim napadom i dobrom servom dolaze do 26:24, smanjuju razultat na 1:2 i susret ulazi u neizvijesnost.

U četvrtom setu ispostavilo se i posljednjem, naše Paljanke daju sve od sebe da utakmicu produže. Poslije velike i teške borbe za svaki poen u razultatskoj “klackalici” u igri poen za poen, 6:8, 16:14, 17:17, 19:19, 20:20, 22:22, spasene su i dvije meč lopte, 22:24 u finišu 24:24, bolje se snalaze gošće, spretnije su i sretnije i dolaze do 26:24 za konačnih i zasluženih 3:1.

Sa dosta motiva i očekivanja naše “Jahorinke ušle su u meč, ali u igri iskazuju i previše oscilacija. U prelomnim trenucima nadmetanja Paljanke nemaju koncentracije, prijem je nepouzdan, a napad bez probojnosti i lijepa prilika za priljučak gornjem dijelu premijerligaške tabele nije realizovana. Sve naše odbojkašice zaslužuju povhale za borbenost, htijenje i srčanost, a bolje od ostalih bile su: Veselinka Slijepčević, Jovana Garić, Jelena Bakmaz, Gorana Sorak i Jelena Tabaković. Lijepoj i uzbudljivoj odbojkaškoj predstavi svoj prilog daju: Svjetlana Tabaković, Jovana Brčkaloi Milica Kusmuk, a iz prostora za rezervne igračice svoj sastav bodre: Nikolina Stevanović, Natalija Filipović, Milica Krajišnik i Nikolina Kusmuk.

U ekipi pobjednika, koji se predstavlja u lijepom odbojkaškom izdanju, kao spremni, uigrani i borbeni sastav, slavlju pridonose: Anela Zukić, Lejla Softić, Dijana i Renata Kešina, Selma Omerović i Amela Hadžić. Mada nastupa “rovita” doprinos trijumfu daje “profesionalka” Nataša Kojić Đurić, a glavni “krivac” za razigranost svog sastava je organizator igre “dizač” Lejla Musić. Ulogu libera izvanredno obavlja borbena Jovana Bozoljac, a u igru nisu ulazile: Emina Imšić, Lejla Ramić i Edina Mulahasanović.

Meč je trajao sat i 45. minuta.

U sljedećem 16. kolu koje se igra 14. i 15. februara izabranice trenera Danila Tadića dočekuju odbojkašice iz Modriče, a Tuzlankama na noge dolaze “Sokolice” iz Istočnog Sarajeva.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ok-jahorina-ok-tuzlafarm-feb-2014/] width=[54] height=[54] title=[OK Jahorina – OK Sloboda Tuzlafarm] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

SPC “Peki”
Gledalaca oko 100
Delegat utakmice: Marko Toholj / Ljubinje
Prvi sudija: Desko Pavić / Bijeljina
Drugi sudija: Adnan Abadžija / Ilijaš

OK Jahorina – OK Sloboda Tuzlafarm 1:3 / 21:25, 19:25, 26:24, 24:26 /

OK Jahorina: Nikolina Stevanović, Veselinka Slijepčević, libero Natalija Filipović, libero Jovana Garić, Svjetlana Tabaković, kapiten Jelena Bakmaz, Milica Krajišnik, Nikolina Klačar, Jovana Brčkalo, Milica Kusmuk, Jelena Tabaković, Gorana Sorak Trener: Danilo Tadić

OK Sloboda Tuzlafarm: Anela Zukić, kapiten Nataša Kojić Đurić, libero Jovana Bozoljac, Lejla Musić, Lejla Softić, Dajana Kešina, Lejla Ramić, Renata Kešina, Selma Omerović, Emina Imšić, Amela Hadžić, Edina Mulahasanović Trener: Nihad Zahirović

Tabela

1. Bimal Jedinstvo 41
2. Gacko 37
3. Kula Gradačac 35
4. HE na Drini 26
5. Tuzlafarm 23
6. Bihać 16
7. Jahorina 11
8. Radnik 10
9. Modriča 6
10. Slavija 5

OK Jahorina

(www. palelive. com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments