Odbojka u Palama na dobrom putu

0

Odbojka u Palama ponovo hvata zalet, na dobrom je putu, a zasluge za to imaju, ženski i muški OK „Jahorina“, ekipe koje nastupaju u Prvoj ligi RS i okuplaju mlade paljanske snage.

Poslije ispadanja iz Permijer lige BiH i teške sezone, trebalo je vremena da se klubovi stabilizuju i postave na zdrave temelje. Naporan rad, želja i trud na kraju spojili su se u jedno i dobar razultat ovih sportskih kolektiva daje razultate.

Paljanske „Jahorinke“ najprijatnije su osvježenje dosadašnjeg toka prvenstva.

Na okupu, strateg, Danilo Tadić ima jednu talentovanu i sjajnu generaciju mladih odbojkašica koja ima potencijal i kvalitet da vrate paljansku žensku odbojku na stare staze premijerligaške slave.

Puno ne zaostaju ni odbojkaši „Jahorine“ koji su u klupskoj eliti Srpske drugoplasirani.

Posebno raduje rad sa mlađim uzrastom koji daje dobre razultate. Mlade snage OK „Jahorina“ tokom vikenda imale su dobar nastup na regionalnom juniorskom prvenstvu „Srpske“, (godište 1996. i mlađe) koje je održano u Zvorniku.

U konkurenciji sa domaćinom OK „Drinom“ i OK „Libero“ iz Bjeljine zauzeli su drugo mjesto i izborili učešće u narednoj fazi takmičenja za prvaka RS. U prvom ispostaviće se i odlučujućem meču Paljani su savladali Bjeljince sa 3:1, dok su poraženi 3:0 u nadmetanju sa domaćinom.

U Zvorniku Paljani su igrali u sastavu: Marko Simović, Bojan Vidić, Ranko Petrović, Ilija Savić, Milomir Gutalj, Marko Jugović, Ivan Klačar, Marko Janković, Srećko Čečar i Dimitrije Kovačević, sastav je vodio trener Predrag Košarac.

Naredni nivo takmičenja biće održan 20/21. februara u SPC „Peki“. Pored domaćina, OK „Jahorine“ nastupaće i višestruki prvaci Srpske i BiH sastav iz Ljubinja i OK „Maglić“ Foča.

Ovom prilikom pozivamo ljubitelje sporta iz Pala, a posebno odbojke da sa trebina podrže domaći sastav u nastojanju da izbori učešče na finalnom turniru i borbu za medalje.

I muška kadetska ekipa imala je dobre rezultate u okviru regionalne lige za kadete. Dva puta su savladali vršnjake iz Gacka, dva puta su poraženi od Ljubinja, a po jedan poraz i pobjedu imali su u duelima sa Fočacima. Zauzeli su drugo mjesto iza ekipe OK „Ljubinje“.

Da je paljanski klub na zdravim temeljima i sa ambicijama da se vrati na stare premijerligaške staze potvrđuje i formirana pionirska ekipa koja broji 9 članova. Pioniri, rođeni 2000. godine i mlađi tek su započeli svoje prve odbojkaške korake i na kvalifikacionom turniru u Loparama izgubili si od domaće ekipe Lopara i OK „Libero“ iz Bijeljine. Ekipu čine: Toma Jerkić, Mladen Đukić, Vasilije Kalajdžić, Andrej Vujadinović, Jovan Radović, Bojan Gluhović, Nikola Pandurević, Jakov Ćurić i Marko Radović.

Sportski uslovi za rad u Palama su odlični i uz kvalitetan i pravilan pristup treningu i dobro druženje, sigurni smo da će rezultati u budućnosti biti još i bolji. Naporan rad je garancija da će naša djeca po ponašanju i sportskim rezultatima svuda biti prepoznatljiva.

Profesor fizičkog vaspitanja i sporta Predrag Košarac i Đorđe Perišić još jednom pozivaju sve zainteresovane, a naročito osnovce da im se priključe i da kroz druženje, treninge, utakmice i kampove nauče osnove odbojkaškog sporta.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare