Odata pošta doktoru Laziću

0

Dom zdravlja na Palama danas je minutom ćutanja i puštanjem pjesme „Marš na Drinu“ odao posljednju poštu čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću, koji je u Nišu preminuo od posljedica virusa korona.

Direktor Doma zdravlje na Palama Ivan Šarac rekao je da su se zdravstveni radnici okupili kako bi odali poštu doktoru Laziću, velikanu i humanisti koji je na ovim prostorima spasio mnoge živote.

„Naša obaveza je da ga se vječno sjećamo“, naglasio je Šarac i istakao da je velika simbolika što je pošta Laziću danas odata baš na Palama, odakle je krenuo u humanu misiju tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Šarac je podsjetio da je prvo mjesto gdje je doktor Lazić na ovim prostorima počeo da radi bila Vojna bolnica „Koran“ na Palama, a zbog preraspodjele i obima posla prešao je u Bolnicu „Žica“, što, kako je rekao, nimalo ne umanjuje njegovu vrijednost jer je bilo sasvim svejedno gdje radi.

„Želim da odam proznanje doktoru Laziću koji, nimalo žaleći sebe, učini mnogo toga. Bio je na opasnom, humanom zadatku i dao sve od sebe“, naveo je Šarac.

On je porodici doktora Lazića uputio iskreno saučešće, žaleći što ne mogu otići na sahranu zbog situacije u vezi sa virusom korona.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posljedica virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare