Odata počast za 14 boraca sa područja Blatine-Pribanj

0

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na mjesnom Spomen-obilježju Blatine-Pribanj u opštini Pale danas je, povodom Vidovdana, odata počast za 14 srpskih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata sa ovoga prostora.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da je Vidovdan krsna slava Vojske Republike Srpske, te da su borci iz mjesta Pribanj dali značajan doprinos odbrani Srpske.

„Ovo je jedan od značajnih datuma koje obilježava Boračka organizacija, a koji su bitni za očuvanje Republike Srpske, za koju su pale ogromne žrtve. Svi borci moraju da budu u trajnom sjećanju sadašnjim i budućim generacijama, jer je više od 23.000 pripadnika Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske ugradilo svoje živote u temelje Republike“, izjavio je Parađina novinarima.

On je dodao da je ovo skup tuge, ali i ponosa.

Parađina je rekao da članovi Boračke organizacije nisu zadovoljni zapošljavanjem boračkih kategorija, na čemu bi lokalne i republičke vlasti trebalo više da rade.

On je dodao da bi sadašnje i buduće generacije još predanije trebalo da njeguju vrijednosti svojih predaka.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je Vidovdan prilika da se oda počast srpskim borcima koji su dali živote za odbranu Republike Srpske.

„Naša obaveza i dužnost je da se sjećamo tih ljudi. Pred nama je mnogo obaveza koje moramo ispuniti, među kojim i pomoć porodicama palih boraca“, rekao je Jugović.

Današnjem obilježavanju, osim porodica poginulih boraca, prisustvovali su predstavnici opštine Pale, Srpske pravoslavne crkve, opštinske Boračke organiazcije, grada Istočno Sarajevo, MUP-a Srpske, SUBNOR-a, kao i druge ličnosti iz javnog života.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments