Od sutra podjela 3.000 maski stanovništvu

4

Opština Pale od sutra će početi distribuciju 3.000 zaštitnih maski namijenjenih građanima, kako bi bar djelimično odgovorila potrebama stanovništva za zaštitnim sredstvima, saopšteno je iz opštinske uprave.

Kontigent od 3.000 zaštitnih maski za građane je maksimalan broj koji je u ovom trenutku mogao biti obezbijeđen, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Pale.

Broj zaštitnih maski koje će biti poklonjene građanima je ograničen i riječ je o maskama za višekratnu upotrebu – mogu se higijenski tretirati pranjem i peglanjem.

Maske će biti distribuisane na sljedeći način – za distribuciju predstavnicima zajednica etažnih vlasnika zaduženo je preduzeće „Pale-stan“ na broj telefona 057/224-769, a predsjednici ovih zajednica obavezni su da pojedinačno dođu u prostorije preduzeća, preuzmu maske i dalje ih distribuišu u svojim zajednicama, vodeći računa o tome da ih dobiju oni pojedinci kojima su najneophodnije.

Predstavnici mjesnih zajednica će u saradnji sa volonterima Crvenog krsta Pale vršiti distribuciju zaštitnih maski u individualnim stambenim objektima na svom području, vodeći računa o tome da ih dijele po prioritetima.

Opština Pale, u saradnji sa preduzećima iz oblasti tekstilne industrije, od početka dešavanja u vezi sa pandemijom virusa korona nastoji da obezbijedi dovoljnu količinu zaštitnih maski za javna preduzeća i ustanove, policiju, vatrogasce i sve druge službe od opšteg značaja, što je u značajnoj mjeri opteretilo i proizvodne kapacitete.

„Svjesni smo da ova količina ne može omogućiti dodjelu zaštitne maske svakom građaninu Pala, ali, istovremeno, cijenimo i da ova distribucija predstavlja odgovoran potez kojim lokalna samouprava nastoji da u mogućoj mjeri odgovori potrebama stanovništva, imajući u vidu i činjenicu da i na slobodnom tržištu, odnosno u apotekama, trenutno ne raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme ovog tipa“, naveli su iz opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako kupiti vrecu brasna od 25 KG i gdje kupiti ?

Jadroprom i jedan i drugi, pa biraj.

Možda u Sarajevu? Mi smo svoje Robne rezerve prije nekoliko godina, sahranili!

Ako su pamucne, onda od njih nikakve koristi.