Od sutra „Dani sjećanja na juni 1992. godine“

0

Boračka organizacija opštine Pale organizovaće od sutra do 28. juna manifestaciju povodom 30 godina od početka Odbrambeno–otadžbinskog rata, s ciljem očuvanja sjećanja na poginule borce i žrtve postradale za Republiku Srpsku.

Organizatori su najavili da je sutra predviđeno osvještanje spomen-obilježja i parastos za 52 poginula i preminula borca u Mokrom, sa početkom u 11.00 časova.

Iz Boračke organizacije Pale su istakli da će u nedjelju, 29. maja od 16.00 časova u Cekovića kući na Palama biti postavljena izložba pod nazivom „30 godina Republike Srpske u Sarajevsko-romanijskoj regiji“, a u srijedu, 1. juna, predviđeno je osvještanje spomenika poginulim borcima iz LJubogošte sa početkom u 11.00 časova.

Pomen poginulim borcima iz Podgraba i Prače u Podgrabu planiran je u četvrtak, 2. juna, od 10.00 časova, dok je za 4. jun predviđen pomen poginulim borcima u Žepi. Polazak je sa Pala u 9.00 časova.

Parastos poginulim borcima čete „Petar Pandurović“ biće služen 8. juna kod spomenika Stanica, na Palama, u 11.00 časova, dok se 16. juna očekuju „Dani odbrane Sarajevsko-romanijske regije“, takođe, na Palama.

Posljednjeg dana manifestacije, u utorak, 28. juna predviđen je pomen poginulim borcima u Pribnju, kod spomenika Blatine u 10.00 časova, a od 18.00 časova očekuje se Sabor boraca, na trgu ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare