Od sokolačkih sportista očekuje se mnogo

0

SOKOLAC – Od grupe od 100 sportista opštine Sokolac, koji su danas otputovali u Pljevlja na 54. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ očekuju se dobri rezultati i da opravdaju titulu prošlogodišnjeg sveukupnog pobjednika igara u Rogatici.


Sokolački sportisti takmičiće se u deset sportskih disciplina – atletika, fudbal u ženskoj i muškoj konkurenciji, planinarstvo, streljaštvo, stoni tenis, karate, odbojka /žene/, odbojka na pijesku /žene/ i košarka u muškoj konkurenciji, rekli su Srni u timu za odlazak na MOSI.

Samostalni stručni saradnik za sport i fizičku kulturu opštine Sokolac Vera Mijatović kaže da se od sokolačkih atletičara očekuju dobri rezultati, budući da su odlični uslovi za takmičenje i da će novoizgrađena tartan staza u Pljevljima sigurno doprinijeti dobrim rezultatima i obaranju rekorda MOSI.

„Ako naši sportisti postignu rezultate, na nivou dosadašnjih, realno je očekivati ukupan plasman među pet najuspješnijih opština na ovim igrama“, ocijenila je Mijatovićeva.

Ona dodaje da će ovog puta opština Sokolac imati predstavnike i na trećoj „Para-MOSI 2017“ Pljevlja, koje se igraju naknadno.

Sportski radnici ove lokalne zajednice nade polažu u ekipu strijelaca, koja je na prošlim Para-MOSI u Rogatici osvojila zlatnu medalju.

Sokolačkim sportistima je ovo 22. učešće na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na Balkanu i pet puta su do sada donijeli priznanje „najbolji sportista igara“, a na prošlogodišnjim igrama u Rogatici bili su sveukupni pobjednik.

Oni vjeruju da će Sokocu biti povjerena uloga domaćina 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara „MOSI 2019“.

Prema podacima iz organizacionog odbora za učešće na ovoj sportskoj manifestaciji u Pljevljima, koja je počela danas i trajaće do nedjelje, 9. jula, prijavilo se 37 opština sa 2.850 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare