Od sindikata 50.000 KM za podršku zasnivanju porodica

0
Od sindikata 50.000 KM za podršku zasnivanju porodica

ZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“ iz Zvornika izdvojila je oko 50.000 KM u dvogodišnjoj akciji podrške zaposlenima da zasnuju ili prošire porodicu.

Predsjednik sindikalne organizacije Radenko Smiljanić istakao je, povodom dvije godine ove akcije, da je Sindikat do sada pomogao sklapanje 47 brakova u kojima je rođeno sedamdesetoro djece.

„Akciju smo pokrenuli u oktobru 2015. godine i tada odlučili da Sindikat za sklopljeni brak izdvoji po 300 KM, a za svako novorođeno dijete po 500 KM“, rekao je Smiljanić i podsjetio da je kompanija „Alumina“ pomagala ovu akciju svaki put kada je Sindikat imao problema sa izdvajanjem sredstava.

On je izrazio zadovoljstvo što je od pokretanja ove akcije trend sklapanja brakova zaposlenih u kompaniji „Alumina“ u porastu, saopšteno je iz ove kompanije.

„Na početku akcije imali smo jedno do dva vjenčanja mjesečno i isto toliko rođenja djece, što je sada udvostručeno“, rekao je Smiljanić.

On je dodao da je razlog povećanja broja brakova i ekonomska sigurnost koju „Alumina“ pruža posljednjih godina, a na koju se uglavnom oslanjaju mlađi ljudi pri planiranju zasnivanja porodice ili njenog proširenja.

„Sindikat će nastojati da ova akcija što duže traje, odnosno da bude podrška mladim bračnim parovima“, rekao je Smiljanić.

U kompaniji „Alumina“ trećina zaposlenih mlađa je od 35 godina, a u porodicama radnika ove fabrike ima više od 260 djece pedškolskog uzrasta. Kompanija je izgradila vrtić u blizini fabrike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare