Od petka skijanje na stazi „Skočine“

0

Olimpijski centar „Jahorina“, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, putem sistema za vještačko osnježavanje intenzivno proizvodi snijeg na najpopularnijoj jahorinskoj ski-stazi „Skočine“, koja bi za skijaše trebalo da bude otvorena u petak, rekao je danas Srni rukovodilac za sport i ski-staze u Centru Miro Kalem.

„Trenutno stanje na Jahorini je dobro. Visina snježnog pokrivača na stazama iznosi 20 centimetara i sve ski-staze su uređene za skijanje u mjeri u kojoj je to moguće u odnosu na tu visinu snijega“, naveo je Kalem.

Prema njegovim riječima, sve staze su obezbijeđene i u toku je postavljanje vertikalne signalizacije.

„Pripadnici Gorske službe spašavanja „Jahorina“ i redarske službe svakodnevno su na terenu gdje brinu o bezbjednosti skijaša na ski-stazama“, rekao je Kalem.

On je dodao da su, što se tiče vertikalnog transporta na Jahorini, u pogonu ski-lift i bejbi-lift na Poljicama, šestosjed Poljice, šestosjedi Ogorjelica jedan i Ogorjelica dva i ski-lift Olimpik.

Kalem očekuje da će sljedeći vikend na Jahorinu doći veliki broj skijaša i gostiju, ističući da je Olimpijski centar spreman da ih domaćinski ugosti i poželi dobrodošlicu nizom pratećih interesantnih manifestacija i događaja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/skocine-januar-2014/] width=[54] height=[54] title=[Od petka skijanje na stazi „Skočine“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Stanje 28. januar 2014.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/skocine-januar-2014b/] width=[54] height=[54] title=[Od petka skijanje na stazi „Skočine“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto: Miro Kalem)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare