Od petka priredbe “Svetom Savi u čast”

0
Arhiv

U Kulturnom centru na Palama od petka, 24. januara, do nedjelje, 26. januara, biće organizovane priredbe pod nazivom “Svetom Savi u čast”, rekao je Srni direktor Osnovne škole “Pale” Aleksandar Rajić.

Priredbe organizuju obrazovne i kulturne ustanove na području opštine Pale, kao i Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce”.

Rajić je naveo da će u petak u 18.30 časova nastupati osnovne škole “Srbija” i “Mokro”, kao i hor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a sutradan mališani vrtića “Bubamara”, “Cvrčak”, “Bambi”, djeca Udruženja “Sunce”, učenici Srednjoškolskog centra “Pale” i crkveni hor.

Prema njegovim riječima, Savindan je poseban i svečani dan, ne samo za učenike i nastavnike, nego i dan koji se slavi širom Srpske jer je Sveti Sava ugradio sebe u temelje Srpske pravoslavne crkve, pismenosti i srpske državnosti.

Rajić je dodao da će priredbe biti završene Svetosavskom akademijom, tradicionalnom svečanošću Osnovne škole “Pale” i hora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” sa Pala.

Svetosavska akademija biće održana u nedjelju u 18.30 časova.

Srpska pravoslavna crkva 27. januara proslavlja Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve i školstva.

(www.palelive.com/Srna)