Od danas Turistička organizacija “Pale” zvanično postoji

0

Viši privredni sud u Banjaluci donio je odluku o upisu u sudski registar i rješenje o registraciji opštinske Turističke organizacije “Pale”, te odbacio žalbu grada Istočno Sarajevo i Turističke organizacije “Jahorina”, koji se nisu saglasili sa tom namjerom, izjavio je danas načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Jugović je rekao da je žalba grada Istočno Sarajevo i gradske Turističke organizacije odbijena 28. januara i prvostepeni organ, Osnovni privredni sud u Istočnom Sarajevu, donio je odluku o formiranju turističke organizacije Pale nakon čega je uslijedila žalba grada.

“Viši privredni sud u Banjaluci je odbio tu žalbu i sada je ta odluka konačna i pravosnažna. Od danas Turistička organizacija opštine Pale zvanično postoji – na ponos svih nas”, istakao je Jugović na konferenciji za novinare.

Načelnik opštine Pale upitao je ko je i zašto imao nešto protiv osnivanja opštinske Turističke organizacije.

Prema njegovim riječima, Sud je pravilno procijenio odluku, s obzirom na to da opština Pale posjeduje 90 odsto turističkih potencijala na području grada Istočno Sarajevo, te će ova značajna javna ustanova imati šta da radi i predstavlja.

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić rekao je da kao turistička organizacija ni u jednom momentu nisu izlazili iz pravnih okvira, poštovali su sve odluke Osnovnog privrednog suda u Istočnom Sarajevo i Višeg privrednog suda u Banjaluci.

Jakić je pozvao Turističku organizaciju “Jahorina” na saradnju kako bi zajednički radili na promociji opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

“Dok je trajao proces, a trajao je dugo, jednim dijelom smo bili spriječeni da obavljamo naše aktivnosti. Ipak smo uspjeli da organizujemo jednomjesečnu manifestaciju `Snježna čarolija` gdje smo prodali 4.000 karata, a novac će biti usmjeren u humanitarne svrhe”, naveo je Jakić.

On je istakao da će nastaviti da rade po planu i programu, te da će u narednom periodu biti potisan ugovor o izradi strategije turizma opštine Pale.

Na sjednici Skupštine opštine Pale 30. maja je donesena odluka o osnivanju opštinske Turističke organizacije radi promocije turističkih proizvoda, podsticanja i razvijanja svijesti o značaju turizma.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments