Od danas škola skijanja na Ravnoj planini

0

Na Ravnoj planini na Palama od danas je organizovana škola skijanja namijenjena djeci od pet do 15 godina sa područja grada Istočno Sarajevo, rekao je Srni ski-učitelj Vladan Koroman.

Koroman je naveo da cijena škole skijanja po danu iznosi 25 KM, u šta je uključeno plaćanje ski-pasa i učitelja skijanja.

On je napomenuo da je u školi skijanja, osim tehnike, dijete uči i razvijanje sportskog duha, dok boravak na svježem planinskom zraku jača imunitet.

Portparol Ski-centra “Ravna planina” Ana Radojković istakla je da su uslovi za skijanje u ovom centru odlični i da su sve skijaške staze pripremljene i pokrivene sa 40 centimetara snijega.

S obzirom na vremenske uslove i nisku temperaturu, kaže Radojkovićeva, u funkciji je i sistem za vještačko osnježavanja i kompletan vertikalni transport.

“Novim snježnim padavinama i povratku zime posljednjih dana posebno se raduju skijaši, a meteorolozi najavljuju niže temperature, što pogoduje da ski-staze u narednom periodu budu optimalne”, naglasila je Radojkovićeva.

Ona je dodala da su boravak na planini, ali i uživanje u skijanju najbolji u martu, kada su dani duži i temperature prijatnije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments