Od 386 kontrolisanih vozača, sankcionisano 149

0

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave Zvornik su, u okviru regionalne akcije pojačane kontrole saobraćaja, sankcionisali 149 od ukupno 386 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, saopšteno je danas iz ove uprave.

U okviru akcije, koja je sprovedena 22. i 23. septembra na području ove policijske uprave, 242 vozača podvrgnuta su kontroli alkotesta, od kojih je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Uz novčane kazne za prekršaje izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 31 mjesec, kao i 73 kaznena boda.

Kod šest vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu više od 1,5 promila, dok je sankcionisano i 100 ostalih prekršaja, a sedam lica je uhapšeno do istrežnjenja ili oporavka.

S ciljem povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Zvornik, slične akcije biće sprovedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje da vozači poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare