Od 348 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, 112 sankcionisano

0

ZVORNIK – U regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik, od 348 kontrolisanih, 112 učesnika je sankcionisano, saopšteno je danas iz te policijske uprave.

Od ukupnog broja kontrolisanih, alko-testu podvrgnuta su 254 vozača, od kojih je kod 46 utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod pet vozača utvrđeno je prisustvo alkohola više od 1,5 promila i oni su zadržani do istrežnjenja ili oporavka.

Regionalna akcija kontrole učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik sprovedena je 22. i 23. decembra.

Na osnovu Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, za vozače koji upravljaju vozilom sa koncentracijom alkohola u krvi većom od 0,3 do 0,8 promila predviđena je novčana kazna u iznosu od 50 KM i više, sa koncentracijom alkohola od 0,8 do 1,5 promila novčana kazna iznosi 100 KM i više, a više od 1,5 promila od 400 KM i više.

Slične akcije biće sprovedene i u periodu novogodišnjih i božićnih praznika koji je karakterističan po lošijim vremenskim prilikama, ali i po konzumiranju veće količine alkohola, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik apeluje da vozači poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments