Očistiti snijeg ispred zgrada i poslovnih objekata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Komunalna policija Istočnog Novog Sarajeva obavijestila je sve građane i vlasnike poslovnih prostora da su dužni da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekte u širini od najmanje dva metra.

Komunalna policija Istočnog Novog Sarajeva danas je pisanim putem obavijestila sve građane da su dužni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada i poslovnih objekata, dok su vlasnici zgrada dužni da uklanjaju snijeg i led sa krovova ukoliko predstavlja opasnost za bezbijedno odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.

“Uvidom na terenu, nakon posljednjih snježnih padavina, ustanovili smo da značajan broj privrednih subjekata, drugih institucija i građana zanemaruje obavezu čišćenja snijega i leda ispred i oko objekata koje koriste”, navodi se u obavještenju.

Komunalna policija poziva građane da čiste snijeg da ne bi došlo do neželjenih posljedica po stanovništvo na prostoru opštine, kao i da ne bi došla u situaciju da izriče zakonom propisane sankcije.

U obavještenju se navodi da je, prilikom uklanjanja, snijeg i led zabranjeno iznositi iz dvorišta, bacati na ulice, trotare, slivnike i šahtove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments