Obuka žena za razvoj seoskog turizma

0

ZVORNIK – U opštini Zvornik postoje veliki potencijali za razvoj seoskog turizma, ali se njime trenutno ne bavi nijedno domaćinstvo, rekla je novinarima direktor Turističke organizacije opštine Zvornik Slavica Andrić.

Ona je dodala da se ova organizacija zbog toga uključila u projekat Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske pod nazivom „Žene kao nosioci razvoja ruralnog turizma“.

Andrićeva je rekla da se danas u Zvorniku, u okviru tog projekta, održava obuka za 30 žena iz ove opštine i okruženja.

„Predavač je stručnjak za ovu oblast iz Beograda Radomir Stojanović, koji će upoznati žene o uslovima koje domaćinstvo treba da ispunjava da bi se bavilo seoskim turizmom, prvim koracima koje treba da preduzmu, kao i o nekim zakonskim odredbama“, dodala je Andrićeva.

Ona je dodala da obuci, koja traje od 9.00 do 16.00 časova, prisustvuju žene isključivo iz ruralnih područja koje imaju potencijale da se bave poljoprivredom, proizvodnjom zdrave hrane, pružanjem usluga smještaja, izradom ručnih radova.

Andrićeva je rekla i da je akcenat posebno stavljen na seoska područja sa najviše turističkih potencijala kao što su Kiseljak, koji ima izvore mineralne vode ili Drinjača, koja obiluje ribljim bogatstvima rijeke Drine i očuvanom prirodom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare