Obuka opštinskih radnika o deminiranju

0

JAHORINA – Centar za uklanjanje mina u BiH /BHMAK/ i Koalicija za uključivanje protivminskih akcija u razvojne programe danas će na Jahorini pod pokroviteljstvom Ambasade Norveške ozvaničiti početak obuke za radnike opština u Republici Srpskoj čije su aktivnosti vezane za proces deminiranja. Učesnici će se tokom treninga upoznati o najnovijim istraživanjima o prioritetima u protivminskim akcijama u BiH, pokušati da poboljšaju komunikaciju između svih interesnih grupa uključenih u proces planiranja prioriteta za deminiranje na svim nivoima, te razmotriti mogućnosti za unapređenje sistema za izbor prioriteta u smislu veće efikasnosti i transparentnosti.

Prije početka trodnevne obuke, koja se održava o temi “Planiranje prioriteta protivminskih akcija u BiH”, učesnicima će se obratiti predstavnici BHMAK-a i Koalicije za uključivanje protivminske akcije u razvojne programe.

Zvanično otvaranje obuke biće upriličeno u Hotelu “Bistrica” na Jahorini sa početkom u 11.30 časova, saopšteno je iz BHMAK-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments