Obrađeno 10 koruptivnih krivičnih djela, šteta veća od 380.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijska uprava Istočno Sarajevo obradila je ove godine deset koruptivnih krivičnih djela, kojima je pričinjena materijalna šteta veća od 380.000 KM.
Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović rekao je da je nadležnim tužilaštvima podneseno osam izvještaja za počinjena krivična djela iz ove oblasti u 2019. godini.

On je povodom obilježavanja 9. decembra – Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, pozvao građane da, ukoliko imaju saznanja, policiji prijave korupciju putem besplatnog broja 122, telefona za prijavu korupcije 051/219-300 ili putem aplikacije na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – „Prijavi korupciju“.

Popović je novinarima rekao da ova uprava, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, u saradnji sa predstavnicima Ministarstva pravde SAD /ICITAP/ sprovodi kampanju „Borba protiv korupcije“, a danas su građanima dijelili promotivni materijal.

„Cilj kampanje je podići svijest građana o borbi protiv korupcije i da ih animiramo da prijave koruptivna krivična djela. Važno je napomenuti da su građani vrlo bitan izvor informacija u prijavi korupcije, a policija i nadležna tužilaštva dužni su da postupaju po informacijama koje dobiju od njih“, napomenuo je Popović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare