Obnovimo zajedno, kao porodica, manastir u Ozerkovićima

0

SOKOLAC – Bratstvo Srpskog pravoslavnog manastira Svete Trojice u Ozerkovićima poziva sve ljude dobre volje da u granicama svojih mogućnosti pomognu obnovu Manastira i tako postanu dio ideje koja vodi ka sreći, radosti i budućnosti.

Manastir posvećen Svetoj Trojici nalazi se u Ozerkovićima na tromeđi opština Rogatica, Pale i Sokolac.

Božijim promislom, nalazeći se u mjestu tišine i mira, manastir je ne samo idealno mjesto za monaško tihovanje i molitvu, nego i za aktivnu misionarsku i kulturnu djelatnost.

Blagoslovom mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i dolaskom igumana Georgija obnovljeno je monaško bratstvo i započeta je materijalna obnova Manstira.

„Želja je da manastir Svete Trojice bude mjesto molitve i podviga, čuvanja i njegovanja svega dobrog i čestitog što smo naslijedili od predaka. Ali, isto tako, da bude misionarski i duhovni centar odakle bi krenula obnova, ne samo monaha koji žive u manastiru, nego i jedan širi, moralni i jevanđelski preporod cijelog srpskog naroda“, objavljeno je na Fejsbuk stranici Manastira Svete Trojice.

U vremenu koje čovjeka često opterećuje svojim sadržajima, dovodeći do granica ljudskih sila, potrebna su mjesta gdje se može otići, pomoliti se, porazgovarati sa nekim, skinuti teret svojih briga ili, makar na kratko, udaljiti se od tog svijeta „koji u zlu leži“.

„Noseći ove misli u srcu, pozivamo vas da, u granicama svojih mogućnosti, pomognete obnovu Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima i tako postanete dio jedne ideje koja vodi ka sreći, radosti, budućnosti… Djelo obnove i preporoda bilo koje svetinje nije stvar samo jednog čovjeka, nego cijelog naroda. Crkva je zajednica – Crkva je porodica“, navodi se u tekstu.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun 555-002-01477289-80 /KM/ u Novoj banci sa naznakom Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima. Za uplate su otvoreni i devizni računi BA39-555-000-00447740-54 SWIFT: NOBIBA22 /EUR/ i BA39-555-000-00447740-54 SWIFT: NOBIBA22 /USD/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare