Obnova kuća oštećenih u elementarnim nepogodama

0

ZVORNIK – Opština Zvornik obuhvaćena je javnim pozivom za podnošenje prijava za dodjelu pomoći fizičkim licima čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini, koji se provodi u okviru projekta Svjetske banke za hitni oporavak od poplava.

U okviru ovog projekta, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH objavilo je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu pomoći fizičkim licima čiji su stambeni objekti oštećeni u elementarnim nepogodama, saopšteno je danas iz opštine Zvornik.

Izbor korisnika vršiće komisija koju će sačinjavati predstavnici federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i lokalne zajednice, a pomoć će biti u vidu građevinskog materijala.

Prema javnom pozivu, prijave mogu podnositi lica, odnosno domaćinstva iz reda povratničke ili raseljeničke populacije koja su pogođena poplavama ili klizištima, domaćinstva iz reda interno raseljenih lica, kao i lica koja su raseljena usljed elementarne nepogode i trenutno su smještena u improvizovanom smještaju.

Opšti uslovi za dodjelu pomoći su da je stambena jedinica oštećena ili uništena usljed posljedica elementarne nepogode i nije uslovna za stanovanje, da je fizičko lice, odnosno porodica u njoj živjela na dan 15. maja 2014. godine i da je fizičko lice vlasnik ili posjednik stambene jedinice koja je predmet obnove.

Posebni uslovi za prijavljivanje za javni poziv su da su lica koja pripadaju kategoriji ugroženih osoba, u stanju socijalne potrebe, odnosno da koriste prava na stalnu novčanu pomoć, kao i lica koja pripadaju ostalim kategorijama socijalno ugroženih osoba.

Javni poziv, koji je objavljen na oglasnoj tabli opštine Zvornik, biće otvoren do 2. februara 2015. godine, dok se podnošenje prijava sa dokumentima iz javnog poziva može vršiti lično ili preporučenom poštom na adresu opštine Zvornik ili federalnog resornog ministarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare