Objavljen konkurs za stipendiranje studenata

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas objavljen konkurs za stipendiranje studenata u školskoj 2012/2013. godini iz opštinskog budžeta, za šta je predviđeno 150.000 KM.

„Po 100 KM mjesečno tokom 10 mjeseci primaće svi studenti koji predaju potrebna dokumenta, a čiji je prosjek studiranja iznad 8,50, kao i studenti prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome u srednjoj školi“, rekao je novinarima v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović.

Prema njegovim riječima, iz opštinskog budžeta biće stipendirani i studenti bez roditelja, slabog materijalnog stanja, sa hendikepom, civilne žrtve rata i djeca lica sa invaliditetom.

„Oni će dobijati nešto manje iznose koji će zavisiti od broja prijavljenih na konkurs, jer ćemo nastojati da i u ovim kategorijama obuhvatimo što veći broj studenata“, naglasio je Cvjetinović.

Prema konkursu, koji je otvoren do 17. januara, uslovi su da student redovno studira, da ima stalno mjesto prebivališta u opštini Zvornik, da ne prima stipendiju od drugog davaoca i da studira na fakultetima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji.

Za prošlu školsku godinu u budžetu je bilo planirano 180.000 KM za stipendiranje 410 studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare