Obilježeno devet godina Dječije biblioteke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dječija biblioteka, koja djeluje u okviru Matične biblioteke Istočno Sarajevo, danas je prigodnim programom u kojem su učestvovala djeca, obilježila devet godina uspješnog rada.

Vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac rekla je novinarima da je u Dječiju biblioteku učlanjeno više od 2.500 djece predškolskog i školskog uzrasta sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

„Osim redovnog izdavanja knjiga, imamo edukativne radionice i sekcije za djecu, kao i kurseve stranih jezika, poput kineskog, njemačkog, ruskog i engleskog“, navela je Kulašinac i dodala da su djeca veoma zainteresovana za pohađanje ovih kurseva.

Prema njenim riječima, Dječija biblioteka raspolaže sa 10.000 knjiga i u okviru nje postoji likovna radionica, mala čitaonica, te biblioteka za bebe, uzrasta od jedne i po godine.

Bibliotekarka Stanka Ždrale istakla je da je u okviru proslave bio organizovan i poseban program na kojem su učestvovala djeca članovi Biblioteke, izvodeći izvorne narodne pjesme i recitacije.

Ona je dodala da je Djeda Mraz podijelio paketiće djeci, koje je donirala Srednja škola „28. juni“.

Desetogodišnja Ana Sladoje koja je član Dječije biblioteke, rekla je da voli da čita knjige i ide na razne radionice ove biblioteke, te da je danas pripremila recitaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare