Obilježeno deset godina rada Dječijeg odjeljenja Matične biblioteke IS

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo obilježilo je danas jubilarni, deseti rođendan, uz prigodan program sa manjim brojem učesnika, poštujući epidemiološke mjere.

Vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac istakla je da Dječija biblioteka ima 2.735 članova, sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, uzrasta od nekoliko mjeseci do 14 godina.

Kulašinčeva je napomenula da ove godine, zbog situacije izazvane virusom korona i epidemioloških mjera, nisu mogli da realizuju planirane aktivnosti, pa čak ni sve redovne, ali su se trudili da budu na usluzi djeci i njihovim roditeljima.

„Osim knjiga za lektiru, koje djeca najčešće pozajmljuju, tu su i radionice koje su jako posjećene. Imamo edukativnu radionicu, malu školu stranih jezika, malu čitaonicu, te likovnu radionicu, koju djeca najviše vole i rado posjećuju“, izjavila je Kulašinčeva.

Ona je navela da je ova godina, uprkos izazovima, za Biblioteku ipak bila uspješna, napominjući da su sve aktivnosti realizovali uz pridržavanja epidemiloških mjera, te sa maksimalno desetoro djece po radionici.

Prema njenim riječima, fond u Dječijem odjeljenju čini oko 10.000 bibliotečkih jedinica, knjiga, slikovnica, igračaka i drugog didaktičkog materijala.

Milica Čajević, koja vodi radionicu „Mala čitaonica“, koja postoji već punih pet godina, istakla je da se na radionici čitaju priče, djeca ih ilustruju, prepričavaju pročitano i tako razvijaju maštu, ali i kritičko mišljenje.

Besplatne usluge, koje u ovoj biblioteci obezbjeđuju za mališane od jedne do 14 godina, uklanjaju socijalne barijere i daju istu mogućnost svima za korištenje – kako bibliotečkog, tako i didaktičkog materijala, ali i mogućnost za sticanje novih znanja kroz najsavremenije metode, radioničke aktivnosti i kreativno provođenje slobodnog vremena.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare