Obilježeno 19 godina od pogibije Zorana Cvijetića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je u Lukavici, Istočno Novo Sarajevo, obilježeno 19 godina od pogibije Zorana Cvijetića, prvog načelnika Centra službi bezbjednosti sarajevsko–romanijsko–birčanske regije.


Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, zajedno sa veteranima službi bezbjednosti Republike Srpske, borcima Vojske Republike Srpske i predstavnicima grada i opština u sastavu Istočnog Sarajeva, odali su počast na spomen-obilježju koje je podignuto na mjestu Cvijetićeve pogibije.

Predsjednik Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – podružnica Istočno Sarajevo, Radovan Pejić istakao je da je Cvijetić, jedan od osnivača Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i policije Republike Srpske, ubijen 1994. godine snajperskim hicem sa brda Mojmilo.

„Možemo slobodno reći da je bio i ostao preteča stvaranja MUP-a Republike Srpske i na njegovim opredjeljenjima građena je i izgrađuje se visokoprofesionalna policija, kao garant bezbjednosti na ovim prostorima“, rekao je Pejić.

Prema njegovim riječima, Cvijetić je jedan od 782 pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine.

Cvijetićevi saborci danas su se prisjetili ratnog puta svog načelnika i izrazili spremnost da nastave slijediti njegova načela i krajnje profesionalno izvršavati zadatke koji se pred njih postavljaju.

Na Cvijetićev grob na Sokocu danas su vijence i cvijeće položili Zoranova supruga Branka, kao i delegacije opštine i Policijske stanice Sokolac.

Predsjednik Skupštine opštine Sokolac Danko Vučetić rekao je novinarima da se ovim skromnim činom odaje dužno priznanje Cvijetiću koji je imao velike zasluge za stvaranje Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare