Obilježeno 18 godina od ubistva Belog Vuka

0

Na Palama je danas obilježeno 18 godina od svirepog i nikada rasvijetljenog ubistva Srđana Kneževića, legendarnog komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“.

Članovi i prijatelji porodice Knežević položili su vijence i cvijeće ispred spomenika Belom Vuku na Palama, a nakon toga prislužili svijeće na njegovom grobu u rodnom selu Tvrdimići.

Porodica Knežević i članovi Udruženja „Beli vukovi“ i ove godine izrazili su ogorčenje činjenicom da pravosudne institucije još nemaju odgovor na pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo legendarnog komandanta, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Predsjednik Udruženja „Beli vukovi“ Janko Šešlija rekao je da svake godine „ponavljaju istu priču“ i apeluju da pravosuđe rasvijetli ovo ubistvo, ali da se ništa nije pomaklo sa „mrtve tačke“.

Ističući da je to velika sramota, on je, ipak, izrazio optimizam da će ubice i nalogodavci biti otkriveni i da će pravda pobijediti nepravdu.

„Sramota je i to što se ne može rasvijetliti ubistvo poštenog komandanta, borca i junaka. LJudi kao što je bio on stvorili su Republiku Srpsku“, rekao je predsjednik ovog udruženja.

Nemanja Knežević, sin pokojnog Srđana, rekao je da njegovu porodicu nikada nisu kontaktirali predstavnici pravosuđa i da ne zna da li se istraga uopšte vodi.

„Nikada se nije desilo da na ovaj dan pada kiša, a sada i nebo plače zbog nepravde. Moj otac je bio načelnik Centra javne bezbjednosti i poginuo je na dužnosti, a danas nikoga od predstavnika policije nema“, rekao je Knežević i napomenuo da je njegov otac poginuo za Republiku Srpsku.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala. NJegove ubice nikada nisu pronađene.

Specijalna jednica „Beli vukovi“, čiji je komandant bio, formirana je 1993. godine. Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare